eur:
395.39
usd:
372.12
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
A veszprémi Rasmus Lauge Schmidt (b) és Harald Reinkind (j), a német THW Kiel játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 2. fordulójában játszott Telekom Veszprém-THW Kiel mérkőzésen a Veszprém Arénában 2019. szeptember 21-én.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

A Veszprém és a Szeged is zárt kapuk mögött játszik a BL-ben

A lengyelországi koronavírus-szabályok miatt a Wisla Plock sem engedhet be nézőket a jövő heti BL-nyolcaddöntőn.

A lengyel kormány úgy döntött, visszavonásig a tömeges rendezvények lemondását, elhalasztását, sportesemények tekintetében pedig zárt kapus mérkőzések rendezését kéri az ország egész területén a koronavírus-járvány miatt.

Nézők nélkül rendezik meg emiatt a március 22-én esedékes Wisla Plock–Telekom Veszprém nyolcaddöntő első mérkőzését a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában – értesült az nso.hu.

A lengyel klub honlapján Robert Czwartek elnök elmondta, hogy Lengyelországban a férfi és női bajnoki mérkőzéseket bizonytalan ideig üres lelátók előtt játsszák, és bár a BL-meccsek kapcsán is alkalmazkodni fognak az állami és a helyi hatóságok döntéseihez, jelenleg még egyeztetnek az európai szövetséggel, illetve a Telekom Veszprém illetékeseivel, vagyis reménykednek, hogy azt a találkozót nem kell zárt kapuk mögött rendezniük.

A veszprémi kézilabdaklub a honlapján már hétfőn figyelmeztetést adott ki a szurkolóinak. Azt kéri az egyesület, hogy ha bárki betegnek érzi magát, lázzal, köhögéssel, vagy orrfolyással küzd, influenzaszerű tüneteket produkál, kérjük, ne menjen az adott találkozóra, ezzel is óvva több ezer embert.

A koronavírus-járvány miatt a MOL-Pick Szeged is zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani következő mérkőzését a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, az egyenes kieséses szakasz első fordulójában. A szegediek a címvédő Vardar Szkopje otthonában lépnek pályára jövő vasárnap, a negyeddöntőbe jutásért sorra kerülő párharc első meccsén.

Az északmacedón kormány keddi döntése értelmében a következő harminc napban csak nézők jelenléte nélkül rendezhetőek sportesemények az országban, ez természetesen a kézilabda-mérkőzésekre is vonatkozik.

A férfi és a női BL-ben és EHF Kupában a német, a dán, a francia és a spanyol csapatok hazai mérkőzéseit is üres lelátók előtt rendezik meg.

Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Mind a két spanyol csapat is egygólos előnyről kezdi a visszavágót a BL-negyeddöntőben, hat napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon, a metropolitanóban 2-1-re a Borussia Dortmundot. A mai két párból továbbjutók egymás ellen játszanak majd az elődöntőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×