eur:
388.8
usd:
361.99
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály
Bruno Fernandes, a Manchester United játékosa az első osztályú angol labdarúgó-bajnokságban játszott Chelsea-Manchester United mérkőzésen a londoni Stamford Bridge stadionban 2020. február 17-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Mélyponton Pep Guardiola, szárnyal a United

Az elmúlt tíz évben egyszer sem tudta a Manchester United egy idényben belül kétszer is legyőzni a Premier League-ben városi riválisát, a Cityt. Most igen, s ezzel folytatódott a Vörös Ördögök jó sorozata. Ellenben Pep Guardiola edzői pályafutásának a mélypontja a mostani 0-2.

Az Old Traffordon 2-0-ra nyert a United, Anthony Martial szerezte az első gólt az első játékrészben, majd az éppen az első találatot jegyző francia helyére beálló McTominay a másodikat szinte az utolsó pillanatokban, a 96. percben. Mindkét gólnál hibázott a vendégek brazil kapusa, Éderson, akit sokan kritizálták a meccs után. Pep Guardiola nem, ő azt mondta, a hibák is részei a futballnak.

Hibás lenne az a következtetés, hogy nem érdemelt a United győzelmet, s csak Éderson hibáinak köszönheti. A Vörös Ördögök jobban futballoztak, a City pedig az idény egyik leggyengébb teljesítményét nyújtotta. Kiemelendő, hogy a vendégek több mint hetven százalékban birtokolták a labdát, a szögletarányt tekintve 11:2-re „nyertek”, mégis a United játékosai lőttek többet kapura. S nem utolsósorban csak ők szereztek gólt.

Ole Gunnar Solskjær legénysége immár tíz bajnoki mérkőzés óta veretlen (hét győzelem, három döntetlen), ez a leghosszabb veretlenségi szériája a norvég menedzser legelső periódusa óta. Akkor tizenegy veretlen mérkőzése volt a csapatnak egymás után.

Sorozatban három manchesteri derbin gólt lőni a Premier League-ben – ez francia „találmány”. Anthony Martial előtt mindössze egy játékosnak sikerült, honfitársának, a kilencvenes évek nagy csillagának, Éric Cantonának.

A jelek szerint nagyon jó vételt csinált a United a „már” 26 éves, pályafutása korábbi szakaszában Olaszországban légiós Bruno Fernandessel (képünkön), aki a február elsejei bemutatkozása óta két gólt szerzett, három gólpasszt adott.

Pep Guardiola viszont rossz passzban van: másodszor fordult elő edzői pályáafutása során, hogy egy szerzonon belül háromszor is vereséget szenvedjen ugyanaza a rivális ellen. Eddig a Liverpool volt bevehetetlen a katalán edző számára még a 2017-2018-as szezonban, most csatlakozott hozzá az idei Manchester United.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Példátlan, ami a magyar munkahelyeken zajlik: két kőkemény generációs kihívással nézünk szembe

Példátlan, ami a magyar munkahelyeken zajlik: két kőkemény generációs kihívással nézünk szembe

"A fiatalokat nem lehet egy eszközzel „megszerelni”, hogy ugyanúgy viselkedjenek, meg akarjanak halni a munkában, mint mi. Erre nincs eszköz, hanem csak szemüveg" - mondja Steigervald Krisztián generációkutató. Globális kultúraváltás történt: megváltozott a munkához való hozzáállás, és különösen a munkára való nevelés szokásai. A generációk közötti különbségek begyűrűznek a munkahelyekre, ráadásul a generáció-menedzsment egyszerre két nehéz feladattal néz szembe: a 30 év alattiak és az 55 év felettiek integrálásával. Az IT-szektorban, a technológiai váltásban is megfigyelhető, hogy a különböző érettségi szintű technológiák ugyanúgy, ahogy a társadalmi generációk, a mai napig egymással párhuzamosan élnek - teszi hozzá Mádi Gábor, a Shiwaforce CIO-ja. A témával június 11-ei Financial IT konferenciánkon is foglalkozunk. Részletek és regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×