eur:
393.77
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Frank Lampard visszavonult angol labdarúgó, az angol első osztálybeli Chelsea legendás játékosa sajtótájékoztatót tart a londoni Stamford Bridge stadionban 2019. július 4-én. A londoni klub három évre szerződtette vezetőedzőjének a 41 éves szakembert, aki a Juventushoz távozó olasz Maurizo Sarrit váltja.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Újra Londont venné be a Bayern

Frank Lampard szerint a Chelsea az esélytelenek nyugalmával játszhat a Bayern München ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája ma esti nyolcaddöntőjében. Pedig ő aztán tudja, milyen legyűrni a bajorokat: csapatkapitánya volt a BL-trófeát a rivális otthonában, az Allianz Arénában elhódító Chelsea-nek.

Lampard IQ-ja a legmagasabb a Premier League edzői közül – aktív játékos korában gyakori témája volt a lapokban, hogy kiugró eredményeket produkált a teszteken –, de nem csak ezért vélelmezhetjük, hogy jót mond. Az elmúlt időszakban, függetlenül a Tottenham elleni rangadón elért győzelemtől, bukdácsolt a csapata, amelynek ráadásul sérülések miatt az összeállítást tekintve is gondjai vannak. Ezzel szemben a Bayern München tavasszal eddig kiválóan szerepelt, az RB Leipzig elleni hazai döntetlentől eltekintve fölényesen nyerte mérkőzéseit.

A bajorok egyébként ősszel, tehát a mostani sorozatban játszottak már Londonban, éppen a Chelsea legutóbbi hazai ellenfele, a Tottenham ellen. A négy gólt is szerző Serge Gnabry remeklését kihasználva 7-2-re nyertek. Nem meglepő, hogy a mostani találkozó előtt a korábban Angliában, az Arsenalban és a West Bromwichban is futballozó Gnabry volt az egyik legnagyobb figyelmet kapó játékos. A Bayern legutóbbi két londoni kirándulása felettébb sikeres volt: 2017 márciusában 5-1-re verte az Arsenalt, 2019 októberében pedig következett az említett ötgólos siker a Spurs ellen.

Érdemes még egy pillanatra a két csapat legutóbbi párharcainál maradni: a tizenegyespárbajban eldőlt 2012-es BL-döntő óta még egyszer találkoztak, mégpedig Prágában ,a 2013-as Európai Szuperkupa-döntőben. Az is elment a „szétlövésig”, de akkor meg a bajorok győztek.

Az angolok elsősorban Lewandowskitól tartanak, akinél senki sem lőtt több gólt eddig a Bajnokok Ligája mostani kiírásában, s aki tavasszal eddig csak a már említett, a lipcseiek elleni bajnokin nem szerzett gólt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×