eur:
392.68
usd:
366
bux:
66623.14
2024. április 26. péntek Ervin
A 2020. február 20-án közreadott képen egy nápolyi üzlet standján elhelyezett feliraton az áll: Maradona és az unokaöccse. A felirat mögött Diego Maradona argentin labdarúgót, betlehemi jeleneteket, a Kisjézust, Máriát és Józsefet, valamint Dries Mertens jelenlegi Napoli játékost ábrázoló szobrocskákat helyezett el a tulajdonos 2019. szeptember 18-án. Az olasz Napoli futballcsapat Maradonának köszönhet számos kupagyőzelmet, valamint a gólkirályi címet. Maradona 1984-től 1991-ig játszott a nápolyi csapatban, de a mai napig istenként tisztelik.
Nyitókép: MTI/AP/Gregorio Borgia

Messi Maradona templomában

Messi először játszik Maradona templomában – ezzel a hangzatos címmel harangozta be az egyik spanyol sportnapilap a labdarúgó Bajnokok Ligája mai nápolyi nyolcaddöntőjét.

Nápolyban nem érezni, hogy az ország északi részében elkeseredetten küzdenek a koronavírus ellen. Mindkét csapat a szokásoknak megfelelően edzett a találkozó előtti napon, megtartották a kötelező sajtótájékoztatókat, s továbbra sem vetődött fel, hogy ne mehetne be – várhatóan legalább félszázezer – néző a Stadio San Paolóba.

Oda, ahol alig több mint harminc évvel ezelőtt Diego Armando Maradonát ünnepelték, s ahol az 1990-es Mondiale olasz–argentin elődöntőjében a helyiek nagy része a dél-amerikaiaknak szurkolt a honfitársai helyett, mert ott játszott az isteni Diego.

A nyolcvanas évek talán legjobb futballistáját 1984-ben éppen a Barcelonától vette meg Corrado Ferlaino, a Napoli akkori elnöke, így kétszeresen is érdekes annak felelevenítése, hogy a katalánok emberemlékezet óta nem játszottak Nápolyban, s hogy Lionel Messi „Maradona templomában” lép pályára.

A Cadena Ser nevű katalán állomás az egyik hétfő esti műsorába meghívta Diego Maradona Sinagrát, a futballsztár nápolyi évei alatt született, s csak hosszas bírósági procedúra után elismert fiát. A már a harmincas éveiben járó egykori strandfutballista nem tagadta meg, hogy ereiben argentin vér is folyik: „Ha tehetném, azonnal leigazolnám Messit. Milyen jó lenne, ha kedd este játszhatna a Napoliban.” De még inkább előbújt belőle az argentin, amikor Messi és Cristiano Ronaldo összehasonlítására kérték: „Messi egy zseni. Amikor azt hallom, hogy egymáshoz hasonlítgatják őket, egyszerűen felállok, és otthagyom az asztaltársaságot.”

Messit szinte minden megszólaló emlegeti a mérkőzés előtt. Gennaro Gattuso, a Napoli edzője, akinek irányításával az utóbbi hetekben sokat javultak a csapat eredményei, azt mondta, nem adatott meg neki, hogy Maradonát élőben lássa, de itt van helyette Messi, akit élmény nézni. Szerinte teljesen felesleges Messi ellen emberfogással próbálkozni, az egyetlen helyes módszer, hogy körbeveszik, s megpróbálják szeparálni a többiektől. „Mintha egy cellában lenne” – tréfálkozott Gattuso, aki dicsérte Quique Sétient is, akinél a Barcelona visszatért a korábbi, Cruyff által preferált stílushoz.

A Napoliból Koulibaly, a Barcelonából Luis Suárez és Sergi Roberto biztosan hiányzik majd.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×