eur:
392.91
usd:
366.42
bux:
66890.74
2024. április 25. csütörtök Márk
Liverpool, 2018. április 24.Jürgen Klopp, az angol FC Liverpool vezetőedzője a csapatának a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében az olasz AS Roma együttese ellen játszott első mérkőzésén a liverpooli Anfiled stadionban 2018. április 24-én. (MTI/EPA/Peter Powell)
Nyitókép: PETER POWELL

Jürgen Klopp a vereség után: nagy volt a nyomás - a bírón

A BL-győztes Liverpool edzője az Atléticót elszenvedett BL-nyolcaddöntős vereség után úgy látja, egyik játékosára külön utaztak a spanyolok, hogy kiállítsák.

Jürgen Klopp, a Bajnokok Ligája-címvédő Liverpool edzője a madridi Atlético vendégeként elszenvedett, BL-nyolcaddöntős 1-0-s vereség után az alábbiakban látta a kudarc okát:

  • a Madridnak negatív volt a taktikája, jól védekezett, de "utazott" egyes játékosokra
  • csapata a támadóharmadban gyengélkedett
  • a bíró...

Az angol bajnokságot utcahosszal vezető együttes német trénere a meccs utáni sajtótájékoztatón gratulált a hazaiaknak, emellett viszont egyértelműen kiderült szavaiból, hogy nem volt elragadtatva Diego Siemone együttesének hozzáállásától, amivel a bírót is nehéz helyzetbe hozta.

"Egy ilyen környezetben játékvezetőként nagyon erősnek kell lenned. Az első félórában három játékosuk is elterült a földön, nem tudom, miért" - mondta Klopp, aki a félidőben azért cserélte le Sadio Manét, hogy sárga lapja után nehogy pirosat kapjon. "Tartottam tőle, hogy egy újabb párharcnál az ellenfele, akkor is elfekszik, ha Sadio egy nagyobb levegőt vesz. Nem akartam ilyen helyzetet. Célpont volt, egyértelműen látszott. Az ilyesmi része a futballnak, de én nem szeretem."

Klopp azért bizakodik: csak a párharc első félidejét veszítették el, de nincsenek kilátástalan helyzetben, küzdeni fognak, és hazai pályán lesz lehetőségük a fordításra.

Diego Simeone ezzel szemben így látta:

  • felejthetetlen este volt: legyőzve a világ legjobb csapata
  • ez csak az első meccs volt, és egy még hátra van.

A párharc visszavágóját három hét múlva (március 11.) rendezik Liverpoolban.

A másik összecsapás után Thomas Tuchel, a Paris Saint-Germain szakvezetője a PSG 2-1-es dortmundi kudarca után azt mondta, nem bánja, hogy szokatlan hadrendet választott, 4-3-3-as felállással labdavesztés után egyből megpróbáltak visszatámadni. De elismeri, edzőként hibázott.

Ismert, a PSG a 0-0-s első félidőben mezőnyfölényben tudott játszani, de a Dortmund fokozatosan átvette az irányítást, és a 69. percben Erling Haaland góljával megszerezte a vezetést. Neymar a 75. percben egyenlített ugyan, de a 19 éves norvég csatár a 77. percben ismét eredményes volt, második gólja pedig eldöntötte a mérkőzést.

A dortmundiak svájci edzője, Lucien Favre kiemelte: csapata nagyon fegyelmezetten játszott, különösen védekezésben, így kevés gólszerzési lehetősége volt a PSG-nek, de támadójátékukkal is elégedett volt. Majd külön kitért a kétgólos Haalandra, akit januárban igazoltak, és hét dortmundi mérkőzését követően már 11 gólnál tart.

A párizsi visszavágót március 11-én rendezik.

Szerda este: Tottenham-Leipzig, Atalanta-Valencia.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×