eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Puskás Aréna az avatás napján, 2019. november 15-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Milliárdokat juttatott a kormány sportra

Részben az idei költségvetést csoportosították át, részben pedig a 2020-as foci Eb és a 2027-es vizes vb megrendezésére adtak pénzt.

Az idei költségvetés átrendezésekor a Miniszterelnöki Kormányiroda költségvetési fejezetben lévő rendkívüli kormányzati intézkedéseket kurtította meg 1 milliárd 110 millió forinttal. Ebből az egyházi közösségi célú programok támogatására 320 millió forint fordítható - írta meg a napi.hu a Magyar Közlönyben megjelentek alapján.

A sport két tétellel részesedett az összegből. A versenysport támogatása 538 millió, míg az egyedi sportlétesítmény-fejlesztések támogatása 252 millió forinthoz jutott.

A kormány a csütörtökön megjelent Magyar Közlöny szerint a 2020-as foci Eb budapesti szurkolói programjainak támogatására 3,8 milliárd forintot határozott meg. Korábban az Európai Labdarúgó-szövetség, a Magyar Labdarúgó Szövetség és Budapest Főváros Önkormányzata
megállapodást kötött a rendezésről. A határozat szerint

a KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. most átvesz a fővárostól egyes feladatokat, amelyet az említett összeg erejéig a kormány finanszíroz.

A folyósítás három részletben történik, július 5-ig - írta a napi.hu.

A 2027-es budapesti vizes vb megrendezéséhez kapcsolódóan mintegy tízmilliárd forintot hagyott jóvá a kormány. A kötelezettségek (a FINA részére fizetendő biztosíték, a vb-díj, a produceri szolgáltatások, a hazai közvetítővel kapcsolatos költségek) összege az alábbi lesz (évekre lebontva, dollárban):

2020 - 2 millió,
2022 - 3,5 millió
2023 - 3,5 millió,
2024 - 3,5 millió,
2025 - 3,6 millió,
2026 - 9,1 millió,
2027 - 7,05 millió dollár.

Így összesen mintegy tízmilliárd forintot kell költeni a 2027-es vizes vb budapesti megrendezésére.

Mindezek mellett a Modern Városok Program keretében a veszprémi uszodaberuházás közműfejlesztésére egymilliárd forintot juttat majd a kormány. A beruházásról tavaly derült ki, hogy 5 helyett 10 milliárdba kerül.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×