eur:
398.38
usd:
372.07
bux:
69536.56
2024. június 14. péntek Vazul
Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, olimpiai ezüstérmes kenus, miután átvette a Magyar Sportújságírók Szövetségének és a Magyar Olimpiai Bizottság (MSÚSZ-MOB) Életműdíját az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2020. január 16-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Wichmann Tamás fia beszélt a kenuslegenda utolsó napjairól

A magyar sporttörténet egyik legnagyobb alakját családja, három fia és unokahúga körében érte a halál szerdán a Szent László Kórházban. Fia, Wichmann Balázs a Nemzeti Sportnak úgy fogalmazott, édesapját a legalattomosabb kór vitte el, de küzdött az utolsó pillanatig.

Wichmann Balázs elmondta, hogy a kenuslegendát a Szent László Kórházban ápolták gyakorlatilag december 27. óta, innen vitte fellépésekre, a meghívásoknak eleget téve, de az utóbbi egy hétben rohamosan romlott az állapota. Nagyon sokat szenvedett.

Az utóbbi három napban pedig teljesen leépült fizikailag, mentálisan,

"csak a szíve vitte előre, meg a makacssága – ahogy a sportpályafutása során mindig is. Két napja virrasztottunk az ágya mellett, de szerda késő este fél tíz után örökre lezárta a szemét.”

Wicmann Tamás utoljára 2020. január 16-án, az Év Sportolója gálán találkozhatott vele a nagyközönség, amikor pályafutását a Magyar Olimpiai Bizottság és az MSÚSZ életműdíjával ismerték el. Felállva, vastapssal fogadta a közönség a kenuslegendát, aki

az erő, a kitartás és a szerencse mellett "egy kis hazafiságot" kívánt a tokiói olimpiára kiutazó magyar sportolóknak.

"Elszállt felettem az idő" - utalt rákbetegségére az MTK legendás sportolója, és szeretetcunaminak nevezte a közönség köszöntését.

Címlapról ajánljuk
Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert
Választás 2024

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×