eur:
396.37
usd:
368.87
bux:
69661.21
2024. június 20. csütörtök Rafael
A magyar sport kategóriában Prima Primissima-díjra jelölt Wichmann Tamás világbajnok, olimpiai ezüstérmes kenus Budapesten 2017. november 7-én.
Nyitókép: MTI/Czimbal Gyula

Hatalmas küzdelem vár a világbajnok kenusra

Két éve diagnosztizálták nála a gyilkos kórt, azt tanácsolja mindenkinek, vegye komolyan a szűrővizsgálatokat.

A 71 éves Wichmann Tamásnál két évvel ezelőtt nyáron jelentkeztek az első tünetek, de mint azt a BorsOnline-nak elmondta, nem nagyon törődött velük, majd elmúlnak a gyomorpanaszok. Sajnos, nem ez történt, így elkezdődtek a vizsgálatok, és hamarosan bizonyossá vált, hogy rákos, sőt, őszre az is kiderült, hogy a vastagbél mellett a tüdejét és a máját is megtámadta a betegség.

A kilencszeres világbajnok megdöbbentő nyíltsággal beszélt a lapnak arról, hogyan küzd meg a gyilkos kórral. Mint mondta, a Tömő utcai klinikán, ahová bekerült, a rákkutató orvoscsoporttal konzultálva közösen vették fel a harcot a kórral.

"Nagy segítségemre volt ebben a közel tízéves rákkutatói gyakorlattal rendelkező Barnabás fiam is"

- fogalmazott Wichmann Tamás, aki a Príma Primissima-díj átvételekor már tisztában a saját állapotával. Tavaly tavasztól folyamatosan kapja a kemót, mint mondja, felhagyott a vendéglátózással, igyekszik nyugalmasabb életet élni, és mindenkit arra biztat, főleg a saját korosztályát, hogy vegye komolyan a rendszeres szűrővizsgálatokat, amíg nem késő. Mint mondja, októberre kapott időpontot egy újabb CT-vizsgálatra, majd ott kiderül, milyen állapotban van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.20. csütörtök, 18:00
Demkó Attila
a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×