INFORÁDIÓ 
2020. február 22. szombat
Gerzson

wichmann tamás

rákbetegség

kajak-kenu

A magyar sport kategóriában Prima Primissima-díjra jelölt Wichmann Tamás világbajnok, olimpiai ezüstérmes kenus Budapesten 2017. november 7-én.

Hatalmas küzdelem vár a világbajnok kenusra

Infostart

Két éve diagnosztizálták nála a gyilkos kórt, azt tanácsolja mindenkinek, vegye komolyan a szűrővizsgálatokat.

A 71 éves Wichmann Tamásnál két évvel ezelőtt nyáron jelentkeztek az első tünetek, de mint azt a BorsOnline-nak elmondta, nem nagyon törődött velük, majd elmúlnak a gyomorpanaszok. Sajnos, nem ez történt, így elkezdődtek a vizsgálatok, és hamarosan bizonyossá vált, hogy rákos, sőt, őszre az is kiderült, hogy a vastagbél mellett a tüdejét és a máját is megtámadta a betegség.

A kilencszeres világbajnok megdöbbentő nyíltsággal beszélt a lapnak arról, hogyan küzd meg a gyilkos kórral. Mint mondta, a Tömő utcai klinikán, ahová bekerült, a rákkutató orvoscsoporttal konzultálva közösen vették fel a harcot a kórral.

"Nagy segítségemre volt ebben a közel tízéves rákkutatói gyakorlattal rendelkező Barnabás fiam is"

- fogalmazott Wichmann Tamás, aki a Príma Primissima-díj átvételekor már tisztában a saját állapotával. Tavaly tavasztól folyamatosan kapja a kemót, mint mondja, felhagyott a vendéglátózással, igyekszik nyugalmasabb életet élni, és mindenkit arra biztat, főleg a saját korosztályát, hogy vegye komolyan a rendszeres szűrővizsgálatokat, amíg nem késő. Mint mondja, októberre kapott időpontot egy újabb CT-vizsgálatra, majd ott kiderül, milyen állapotban van.

Nyitókép: MTI/Czimbal Gyula
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018