eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, olimpiai ezüstérmes kenus, miután átvette a Magyar Sportújságírók Szövetségének és a Magyar Olimpiai Bizottság (MSÚSZ-MOB) Életműdíját az M4 Sport - Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2020. január 16-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Nem árvul el Wichmann Tamás kocsmája

Domborművet ígérnek a pesti Kazinczy utcai Wichmann-kocsma falára.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes a Facebookon számolt be arról, hogy Budapest és Erzsébetváros kerülete emléket állít a nemrégiben ehunyt kenus legendának, Wichmann Tamásnak. Az úgynevezett Wichmann-kocsma épületének falán dombormű ékeskedik majd.

A házon már van egy emléktábla, Schneider József kártyafestőé - itt volt a műhelye egykor -, e mellé kellene odaférnie a domborműnek.

Mint a városvezető fogalmaz, számít az MTK és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség közreműködésére is, "Wichmann Tamás nemcsak a budapesti, hanem a magyar sporttársadalom megkerülhetetlen alakja is volt".

A Kazinczy utca méltán híres és sokaknak örök emlékként élő "Wichmann-kocsma" épületének tulajdonosát is bevonva az érintett önkormányzatok a mai nappal megkezdték az előkészítési munkát.

Wichmann Tamás 1948-ban született, és idén február 12-én hunyt el. Kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes, egyszeres bronzérmes, 37-szeres magyar bajnok kenus volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×