eur:
394.02
usd:
368.09
bux:
65732.34
2024. április 23. kedd Béla
Szita Zoltán kapura dob (b) az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének negyedik fordulójában játszott Magyarország-Portugália mérkőzésen a svédországi Malmőben 2020. január 22 -én.
Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

Bánhidi Bence az álomcsapatban

A magyar válogatott beállója bekerült az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság álomcsapatába.

A MOL-Pick Szeged játékosa volt a magyar együttes legeredményesebb tagja, hét mérkőzésen 5 óra 30 percet töltött a pályán, és 42 lövésből 32 gólt szerzett. Bánhidi a védekezésben is alapember volt, öt kiállítással, egy piros és egy sárga lappal zárta a tornát, amelyen a magyarok a kilencedik helyet szerezték meg.

A válogatottból a kapus Mikler Roland, a balátlövő Ligetvári Patrik és a jobbátlövő Balogh Zsolt is szerepelt a jelöltek között. A szurkolók a torna okostelefonos alkalmazásában szombat éjfélig állíthatták össze az általuk legjobbnak tartott nyolcast, ugyanis a hét poszton kívül a legjobb védekező játékost is meg kellett nevezni.

A drukkerek véleményét negyven, az európai szövetség alkalmi szakbizottságának álláspontját pedig hatvan százalékban vették figyelembe a végeredmény vasárnapi kihirdetése előtt.

A torna honlapja szerint több mint 20 ezer szavazat érkezett. A norvégok balátlövője, Sander Sagosen harmadik egymást követő Európa-bajnokságon került be az álomcsapatba, és minden bizonnyal ő lesz a gólkirály is, hiszen 65 alkalommal volt eredményes. A legértékesebb játékos a horvát Domagoj Duvnjak lett, a jobbátlövők közül pedig a Szegedet erősítő spanyol Jorge Maquedát látták a legjobbnak.

Az Európa-bajnokság álomcsapata

kapus: Gonzalo Pérez de Vargas (spanyol)

balszélső: Magnus Jöndal (norvég)

balátlövő: Sander Sagosen (norvég)

irányító: Igor Karacic (horvát)

beálló: BÁNHIDI BENCE

jobbátlövő: Jorge Maqueda (spanyol)

jobbszélső: Blaz Janc (szlovén)

a legjobb védekező játékos: Hendrik Pekeler (német)

a legértékesebb játékos: Domagoj Duvnjak (horvát)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×