eur:
393.76
usd:
365.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szita Zoltán kapura dob (b) az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének negyedik fordulójában játszott Magyarország-Portugália mérkőzésen a svédországi Malmőben 2020. január 22 -én.
Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

Újabb vereség, nagyon távol az olimpiai selejtező

A magyar férfi kézilabda-válogatott 34-26-ra kikapott Portugáliától az Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában Malmőben, így nem jutott tovább csoportjából, de az olimpiai kvótaszerzésre még van elméleti esélye.

A portugálok a győzelem, a magyarok a pontszerzés kényszerével léptek pályára, hiszen mindkét együttesnek reális esélye volt a továbbjutásra a középdöntő utolsó fordulója előtt.

Az ellenfél már a meccs elejétől kapus nélkül támadott, vagyis létszámfölényt alakított ki a magyar kapu előtt, ennek ellenére eleinte felváltva születtek a gólok.

Az első félidő felénél a pontatlan magyar lövéseket kihasználva Portugália egy 3-0-s sorozattal ellépett, majd a 23. percben sikerült az egyenlítés. Támadásban és védekezésben is szinte minden kipattanó labdát a portugálok szereztek meg, ráadásul az első felvonásban öt büntetőt is lőhettek, a hét a hat elleni akcióikkal alaposan megnehezítették a magyar együttes dolgát, így a szünetben 16-14-re vezettek. A magyar csapat ráadásul a hajrában elveszítette Szita Zoltánt, akinek belenyúltak a szemébe. A balátlövőnek kiesett a kontaktlencséje, és mivel a látása sem volt tökéletes, a folytatásban már nem is térhetett vissza a pályára.

Szita Zoltánt ápolják az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének negyedik fordulójában játszott Magyarország-Portugália mérkőzésen a svédországi Malmőben 2020. január 22 -én.
MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren
Szita Zoltánt ápolják. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

A második félidő elején néggyel vezetett az ellenfél, amely sokkal frissebb és lendületesebb volt a magyaroknál, és a labdaeladásokat rendre góllal büntette. A 47. percben kialakult a kritikus, ötgólos különbség, ekkor Gulyás István szövetségi kapitány időt kért, ám a portugálok a folytatásban is rendkívül hatékonyan támadtak, és magabiztosan őrizték a számukra szükséges előnyt.

A portugálok legeredményesebb játékosa Belone Moreira volt, aki nyolc lövésből hét gólt szerzett. A magyar kapusok közül Mikler Roland 33 lövésből hetet, Székely Márton nyolcból egyet védett ki. A két csapat hetedik alkalommal találkozott egymással, öt magyar siker mellett ez volt a második portugál győzelem.

A matematika még segíthet

A magyar válogatott Oroszország és Izland legyőzése, illetve az olimpiai és világbajnok Dánia elleni döntetlen után csoportgyőztesként, a maximális két ponttal jutott a középdöntőbe, ahol legyőzte Szlovéniát, és kikapott a legutóbbi két világbajnokságon egyaránt ezüstérmes Norvégiától, valamint Svédországtól és Portugáliától.

Ezzel eldőlt, a magyar csapat legjobb esetben csoportja negyedik helyén végez, és Szlovénia és Portugália is megelőzi. A magyar válogatott abban az esetben lehet ott mégis az áprilisi olimpiai selejtezős tornán, ha Szlovénia nyeri meg a kontinenstornát, valamint Izland és Ausztria is mögöttünk végez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×