eur:
394.95
usd:
363.47
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Faluvégi Dorottya (b) kapura dob a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokságon játszott Spanyolország-Magyarország mérkőzésen Kumamotóban 2019. december 1-jén. A magyar válogatott 29-25-re kikapott Spanyolországtól.
Nyitókép: MTI/EPA/Jamamura Hirosi

Női kézilabda Eb-t rendez Magyarország 2024-ben

Magyarország, Ausztria és Svájc rendezheti a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokságot a kontinentális szövetség Stockholmban meghozott szombati döntése értelmében.

A 2024-es lesz az első női Európa-bajnokság a sportágban, amelyen 24 válogatott vehet részt. A csoportmérkőzéseket Budapesten, Debrecenben, Innsbruckban és Bázelben, a középdöntőket Budapesten és Debrecenben, az elődöntőket és a helyosztókat Budapesten rendezik 2024 decemberében.

Az EHF tavaly júniusban közölte, hogy a magyar szövetség is szeretne pályázni a kontinenstornára, majd szeptemberben derült ki, hogy az MKSZ az osztrákokkal és a svájciakkal közösen rendezne. A pályázat Oroszország, valamint Csehország, Lengyelország és Szlovákia közös jelentkezését győzte le.

A 2024-es lesz a 16. női Európa-bajnokság a sportágban, de az első, amelyen 24 válogatott vehet részt. A csoportmérkőzéseket Budapesten, Debrecenben, Innsbruckban és Bázelben, a középdöntőket Budapesten és Debrecenben, az elődöntőket és a helyosztókat Budapesten rendezik 2024. november 28. és december 15. között.

Elismerés

"Nagyon örülünk a sikernek, és annak, hogy Ausztriával és Svájccal közösen mi adhatunk otthont a tornának, hiszen ez elismerés a magyar kézilabdának, de az egész országnak is" - idézi Kocsis Máté elnök szavait az MKSZ honlapja. Hozzátette, sok helyről hallották, hogy számos sportágban elismeréssel beszélnek a magyar rendezésű sporteseményekről.

Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke közölte, 2024-re beérhetnek a most 17-22 éves, junior világbajnokságot, junior Európa-bajnokságot és ifjúsági Eb-t nyert magyar csapatok játékosai.

"Amellett, hogy a rendezés elnyerésére büszkék lehetünk, fontos, hogy igazán versenyképes válogatottunk legyen az Eb-re" - mondta a korábbi világklasszis kapus.

Magyarország eddig kétszer volt házigazda, 2004-ben egyedül, tíz évvel később Horvátországgal közösen rendezett kontinenstornát, 2022-ben pedig - Szlovákiával közösen - férfi Európa-bajnokságnak ad otthont.

Horváth Gabriella, az MKSZ főtitkára a helyszínen az MTI-nek elmondta, hosszú lobbifolyamat előzte meg részükről a döntést, sok pozitív visszajelzést kaptak, mivel nagyon sok országnak tetszett az általuk prezentált koncepció.

"Ma a teremben nagyon vert a szíve mindenkinek, mert éreztük, hogy nagyon közel lesznek egymáshoz a pályázók. Így is lett, nem is dőlt el az első szavazási körben" - tette hozzá.

Horváth Gabriella kifejtette, pályázatuk sikeréhez hozzájárult, hogy nem egyedül, hanem két másik országgal indultak a rendezésért.

Magyarország - Szlovákiával közösen - 2022-ben férfi Európa-bajnokságnak ad otthont

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Ugyan a tavalyi utolsó negyedévben végre nem nőtt tovább a sikeres csalások értéke az előző negydévhez képest, ám éves alapon még így is duplázást láthattunk. 2023-ban egyetlen év alatt 23,2 milliárd forintnyi sikeres visszaélés történt a nem kártyás elektronikus pénzforgalomban. A digitális pénzforgalom naposabb oldalát tekintve az látszik, hogy a mobilfizetések gyorsan terjednek, a kártyákkal már kétszer többet fizetünk, mint amennyi készpénzt veszünk fel velük, és a fizetési kérelmek száma is nagyot emelkedett. A hazai pénzforgalom legfontosabb trendjeiről júniusi Financial IT konferenciánkon részletesen is szó lesz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×