eur:
395.91
usd:
366.9
bux:
65670.44
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Ernesto Valverde, az FC Barcelona spanyol labdarúgóklub vezetőedzője sajtóértekezletet tart Barcelonában 2019. április 15-én, egy nappal a Manchester United elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő mérkőzés előtt.
Nyitókép: MTI/EPA/Alejandro Garcia

Kirúgták Lionel Messi edzőjét

Már nem Ernesto Valverde az FC Barcelona trénere.

Hivatalos honlapján közli a világgal az FC Barcelona, hogy szerződést bontott a felnőtt labdarúgócsapat edzőjével, Ernesto Valverdével - szúrta ki az NSO. Már az utód is megvan: Quique Setién.

Az Atlético Madrid elleni, múlt heti spanyol Szuperkupa-elődöntő elveszítése után már pletykáltak Xavi érkezéséről, míg Andrés Iniesta és a volt vezetőedző, Pep Guardiola is Valverde védelmére kelt.

Valverde 2017 nyarán, Neymar távozása után vette át a Barcelona irányítását, és egymás után kétszer bajnoki címre vezette. A Bajnokok Ligájában viszont a Roma és a Liverpool ellen is emlékezetes, háromgólos előnyről bukott el egy-egy párharcot. Az utolsó csepp a pohárban – a sereghajtó Espanyol elleni 2–2-es döntetlent követően – az Atlético Madrid ellen 2–1-es előnyről elveszített spanyol Szuperkupa-elődöntő volt.

Az 55 éves tréner 145 mérkőzésen irányította a Barcelonát, 97 győzelem, 32 döntetlen és 16 vereség a mérlege 339–128-as gólkülönbséggel. A két bajnoki cím mellett egy-egy Király-kupát és spanyol Szuperkupát is nyert a csapattal.

Setién legutóbb a Real Betisnél dolgozott, és 2022. június 30-ig szóló szerződést kötött a gránátvörös-kékekkel. A Barcelona új trénere 61 éves, játékosként a középpálya közepén játszott, háromszor szerepelt a spanyol felnőttválogatottban, s tagja volt az 1986-os világbajnokságon részt vevő spanyol nemzeti együttes keretének is.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×