INFORÁDIÓ
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina

szabó tünde

labda

óvoda

sport

Labdát kapnak az óvodások

Infostart / MTI

Elindult a több mint négyezer óvodát érintő, mintegy 300 ezer gyermek óvodai sportolását elősegítő Ovis Labdaprogram, a kezdeményezés keretében elsőként Tiszavasváriban és Nyíregyházán adott át sportszercsomagokat a gyerekeknek Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára.

Szabó Tünde a nyíregyházi Tündérkert Keleti Óvodában megtartott átadási ünnepségen emlékeztetett arra, hogy a kormány 2018 decemberében döntött a program elindításáról, minden érintett intézményben labdacsomagokat kapnak a gyerekek, elősegítve ezzel a sportos életmód népszerűsítését a kicsik körében is.

A többek közt képességfejlesztő eszközöket, labdákat, megkülönböztető mezeket és összehajtható kapukat tartalmazó sportszerekről Szabó Tünde elmondta, ezek hozzájárulnak a gyerekek általános mozgáskoordinációs képességfejlesztéséhez, és megtartják bennük azt a mozgáskészséget, amelyet ebben a korban magukban hordoznak.

Hozzátette,

a labdacsomagok nem sportágspecifikusak, és azt segítik elő, hogy a mozgásgazdag életmód a gyerekek életének részévé váljon.

Az államtitkár - megköszönve az óvodapedagógusok áldozatos munkáját - beszédében kiemelte, a nevelők kezében van az egészséges társadalom és jövő kulcsa, hiszen "amilyenek a gyerekek, olyan lesz később a társadalmunk is."

A kormány feladata, hogy az ehhez szükséges eszközöket biztosítsa, ez a program pedig az első lépés ahhoz, hogy közelebb hozzuk a családokhoz és a gyerekekhez a mozgás szeretetét - fogalmazott az államtitkár.

Vincze István, a Tatabánya korábbi klasszis labdarúgója köszöntőjében emlékeztetett, ebben a korban a legfontosabb a mozgás megszerettetése a gyerekekkel, ebben segítenek a most átadott eszközök.

A programra költségvetési forrásból mintegy egymilliárd forintot biztosított a kormány.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018