eur:
392.28
usd:
366.89
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára beszédet mond a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) alakuló közgyűlésén a fővárosi Magyar Sport Házában 2016. december 21-én. Megalakította önálló köztestületét, a Nemzeti Versenysport Szövetséget (NVESZ) a nem olimpiai sportágak tagozata, amely kivált a Magyar Olimpiai Bizottságból (MOB).
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Szabó Tünde: lesz következménye az eredménytelenségnek

Nem maradhat következmények nélkül, ha valamelyik államilag kiemelten támogatott sportágban meg sem tudják közelíteni a vállalt eredményességet – jelezte az InfoRádiónak adott interjúban a sportért felelős államtitkár. Szabó Tünde ugyanakkor hozzátette, hogy alaposan megvizsgálják majd a körülményeket, és igyekeznek a hosszútávú sikereket biztosítani.

Szabó Tünde nagyon fontosnak nevezte, hogy olyan struktúrában dolgoznak, amely ténylegesen mutatja a fejlődést, hogy amit tervként a sportágak letettek az asztalra, abból mi valósult meg, legyen szó akár az utánpótlás-nevelésről, akár az élsportról. Vagyis, amikor elindult az említett támogatási rendszer, a sportági szakszövetségek ismertették a céljaikat, és meg kell vizsgálni, hogy mindebből mi valósult meg.

A sportért felelős államtitkár kiemelte, a szervezetek nem a sportigazgatásnak, hanem maguknak igyekeznek produkálni, és mint egykori sportági vezető, pontosan tisztában van azzal, hogy mindenki azért dolgozik, hogy sikereket tudjon elérni. Hogyha jó irányba mennek az eredmények, akkor az azt mutatja, hogy a munka is megfelelő, és a szakemberek úgy képesek ellátni a feladatukat, hogy a kitűzött célok teljesüljenek, ilyen esetben pedig

megérdemlik a további bizalmat,

hangsúlyozta az InfoRádió kérdésre Szabó Tünde, hozzátéve, hogy természetesen figyelni kell az újabb tervekre, amelyeket meg fognak fogalmazni.

A sportnak viszont nincsenek olyan szegmensei, amelyek ne az eredményességet mutatnák, nem lehet olyan információkat szolgáltatni, amik nem a valóságnak felelnek meg, minden fehéren-feketén látszik, ilyen értelemben könnyű helyzetben van az államtitkárság. Fontos tény az is – folytatta Szabó Tünde –, hogy

a kiemelt tizenhat sportág mellett vannak felzárkóztatási sportágak is, amelyekkel nagyon erőteljesen foglalkoznak,

ennek jelentőségét pedig mi sem mutatja jobban, hogy ezek közül került ki egy olimpiai sportág, a karate is. Ezeket állandó mód figyelniük kell, és segíteniük a bennük élőket, hogy ténylegesen elmondhassák:

minden sportág fontos, és minden gyermek fontos.

Az utánpótlás-nevelést tekintve pedig ne legyen olyan gyermek az országban, akinek nincs lehetősége akár sportlétesítménybe, akár valamilyen klubba, egyesületbe eljutnia, tette hozzá. Utóbbiban ugyanakkor biztos, hogy a mai sportigazgatóság meg is tudta teremteni.

Annak viszont,

hogyha egy sportági szakszövetség nem tudta teljesíteni a vállalásait, esetleg meg sem tudta azt közelíteni, annak természetesen meglesz a következménye,

válaszolta az InfoRádió kérdésre Szabó Tünde, aki szerint nekik a jövőt illetően úgy kell dolgozniuk, hogy segítsék a sportban lévőket, ami számtalan tényezőtől függ, de elsősorban mégis a sportszakmai munkától. Tehát minden sportágat meg fognak vizsgálni. Nagy feladat, hiszen hosszú távra tervezni sokkal nehezebb, mint rövid távra, de számukra a legfontosabb, hogy a jövő is sikeres legyen – húzta alá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×