INFORÁDIÓ 
2019. december 10. kedd
Judit

veszprém

rali

baleset

életmentő

Megszólalt a veszprémi ralibaleset életmentő hőse

Megszólalt a veszprémi ralibaleset életmentő hőse

Infostart

Különös kérése volt a balesetet túlélő pilótának - de ezt is teljesítették az önfeláldozó szurkolók.

A Veszprém-rali vasárnapi első gyorsaságiján, rali2 kategóriában baleset történt: az egyik Honda a pályáról lecsúszva a fák közé hajtott, majd kigyulladt. Két néző mentette meg a szörnyű balesetet szenvedő pilóta, Neukirchner András és a navigátor, Pardi Kata életét.

A két férfi, Novák Erik és Kucsera Antal nézőként volt jelen a bajnoki futamon. A baleset nézőktől elzárt területen történt, óriási szerencse tehát, hogy a társaság nagyjából 200 méterre tartózkodott a helyszíntől. A két férfi rögtön rohant segíteni, a lélekjelenlétüknek és a bátorságuknak köszönhető, hogy az autóban ülők túlélték az ütközést.

"Amikor odaértünk, már hatalmas volt a forróság, de nem volt bennünk veszélyérzet, nem féltünk attól, hogy meghalhatunk. Csak az járt a fejünkben, hogy minden erőnket beleadva minél előbb kihúzzuk a navigátort a kocsiból" – elevenítette fel a Blikknek a történteket Novák Erik. Biztonságba helyezték a járműből még kimászó, majd összeeső pilótát, aztán kiszabadították a lángoló autóba szorult versenyzőtársát.

"A lába beszorult, és már elérték a lángok...

Antallal a két vállánál fogva próbáltuk kirángatni a roncsból, miközben feszítettük az ajtót. Az apósom elrohant a terepjárónkhoz a feszítőért, amely egy munkánk után maradt az autónk platóján, de szerencsére erre már nem volt szükség, utolsó erőnkkel kiszedtük valahogy a lányt. Utána biztonságos távolságra húztuk őket, mert tartottunk attól, hogy az üzemanyag berobban.

A pilóta ekkorra újra magához tért, azt kérte, hívjuk a feleségét, és húzzuk közelebb a navigátorához, hogy láthassa, jól van-e"

- mondta az életmentő, aki azóta többször is beszélt a comb-, medence- és kulcscsonttörést, valamint másodfokú égési sérüléseket szenvedő Pardi férjével, aki nagyon hálás, és folyamatosan tájékoztatja a navigátor állapotáról.

A pilótának a sípcsontja tört el, valamint a jobb fülére nem hallott a baleset után.

Nyitókép: Facebook/Race1.net Hungary
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018