eur:
393.85
usd:
367.97
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Katasztrófavédelem

Brutális részletek a Veszprém-rali életmentő hőseitől

Percekig rángatták lángoló autóba szorult navigátort - egyre újabb részletekről számolnak be az életmentésben részt vevő szurkolók.

Neukirchner András autóversenyző és Párdi Kata navigátor az életét köszönheti a jó szerencsének (autójukat szinte kettévágta a fa, aminek nagy sebességgel nekicsapódtak) és néhány bátor, félelmet nem ismerő nézőnek. A páros a Veszprém-ralin szenvedett szörnyű balesetet vasárnap, a másodosztály küzdelmének első gyorsasági szakaszán.

A versenyzők kocsija lecsúszott az útról, fának csapódott, majd lángra kapott. A pilóta ki tudott szállni a járműből, ám összeesett mellette, majd segítségért kiabált. Az eset a nézők elől lezárt területen történt, de voltak a közelben, akik azonnal rohanni kezdtek a helyszínre, és az életüket kockáztatva szabadították ki az égő autóban rekedt nőt, a pilótát pedig elhúzták a lángoló kocsi mellől.

A pilótának a sípcsontja tört el, valamint az egyik fülére nem hallott az esetet követően, míg navigátora comb-, medence- és kulcscsonttörést szenvedett, továbbá arcán és kezén másodfokú égési sérülések keletkeztek - egy műtéten már túl is van.

Párdi férje, Keszthelyi Róbert vasárnap éjjel a közösségi oldalán számolt be felesége állapotáról.

„Katát megműtötték, a combját rendbe rakták, a kulcscsontja nem mozdult el a törés miatt, így azt nem bántották. A bokáit sajnos nem tudták még műteni a fertőzésveszély miatt. Belső sérülése nincs, a gerince nem sérült. A hősöknek köszönöm, amit tettek, különösen Novák Eriknek, megmentették a feleségem életét” – írta a férj beszámolóját idézve a Blikk.

Egy ralis pedig arról számolt be a lapnak, hogy a páros kocsiját

egy jobb kanyarban egy bukkanó dobhatta meg, 150 kilométer/órás sebességgel csapódhattak a fának.

Megszólaltak a hős nézők is. Novák Erik a Blikknek azt mesélte, hogy 200 méterre voltak a balesettől a menyasszonyával és nővérével, az apósával és egy barátjával, Kucsera Antallal. "Tudtam, hogy ilyen helyzetben egyből rohanni kell. Ahogy közeledtünk a barátommal, hallottuk, hogy segítségért kiált a pilóta. Ő még ki tudott mászni az autóból, biztonságba helyeztük, de

a nő beszorult, láttuk, elérték a lángok a lábát. Nagyjából két percen át rángattuk, csak az utolsó erőnkkel tudtuk kihúzni.

Eközben a családom a pilótát gondozta. Velük voltunk, amíg a mentők kiérkeztek" – mondta Novák Erik.

A Race1.net megosztotta a hősök fotóit, amelyhez Novák Erik a következő sorokat írta: „Öten voltunk összesen. Katát Antallal mentettük ki a roncsból. Wolf Rita, a menyasszonyom már a mentőket hívta közben. Testvére, Kitti azonnal abban segített, hogy az égő autótól minél távolabb kerüljenek a sérültek. Végül az apósom, Wolf Péter elrohant a terepjárónkhoz a csákányért, ami egy munka után még ott volt a platón. De a 'B' tervre már nem volt szükség. Még egyszer mielőbbi felépülést, szorítunk és néha kérünk tájékoztatást, hogy vannak! Köszi. Sziasztok!”

d

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×