eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Az osztrák Dominic Thiem ünnepel, miután öt szettben, 6-2, 3-6, 7-5, 5-7, 7-5-re legyőzte a szerb Novak Djokovicot a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjében a párizsi Roland Garros Stadionban 2019. június 8-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Yoan Valat

Roland Garros: Novak Djokovic lecsúszott a döntőről

Dominic Thiem fináléba jutott a Párizsban zajló francia nyílt teniszbajnokságon, miután öt játszmában legyőzte a világelső Novak Djokovicot.

A találkozót még pénteken kezdték, s az első szettet a tavaly döntős, negyedik helyen kiemelt osztrák játékos nyerte 6:2-re, majd a világelső szerb 6:3-mal egyenlített. Az eső a harmadik szettben, Thiem 3:1-es vezetésénél érkezett meg a Roland Garrosra, és némi várakozás után a szervezők úgy döntöttek, félbeszakítják a találkozót.

A szombati folytatásban Djokovic el tudta venni Thiem adogatását, és 5:5-nél beérte ellenfelét. Az osztrák játékos azonban 6:5-ös előnyénél egy közel 12 perces játékban negyedik játszmalabdáját értékesítve újra előnybe került.

A negyedik szettben Thiem kétszer, Djokovic viszont háromszor brékelt, ezzel kiharcolta a döntő játszmát. Ebben viszont jobban teljesített Thiem, akinek 4:1-es előnyénél újra eső szakította félbe az összecsapást. A szünet után Thiem két mérkőzéslabdát hibázott, harmadjára azonban lezárta a 4 óra 19 percig tartó kiélezett találkozót.

Thiemre - akárcsak tavaly - a címvédő, 11-szeres győztes Rafael Nadal vár majd a vasárnapi fináléban. A spanyol klasszist senki nem győzte le annyiszor salakon, mint osztrák riválisa.

Djokovic sorozatban megnyert 26 GS-meccs után kapott ki újra, így nem tudta pályafutása során másodszor végrehajtani a bravúrt, hogy a Roland Garros győzteseként mind a négy GS-viadalon ő legyen a címvédő. Ez korábban csak az ausztrál Rod Lavernek sikerült.

férfi egyes, elődöntő:

Dominic Thiem (osztrák 4.)-Novak Djokovic (szerb, 1.) 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×