eur:
395.51
usd:
366.65
bux:
65519.84
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szocsi, 2018. szeptember 30.Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője (b) vezeti a mezőnyt a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Orosz Nagydíjának rajtja után a Szocsi Autodrom versenypályán 2018. szeptember 30-án. (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Ezért nem harapta át egymás torkát Bottas és Hamilton

A Mercedes ebben a szezonban eddig szárnyal a Forma-1-ben, a két pilóta ugyanakkor megosztozott a sikereken, így mindössze egy pont választja el egymástól Valtteri Bottast és Lewis Hamilont. A finn pilóta bakui sikerével előzte vissza ötszörös világbajnok csapattársát.

A finn Valtteri Bottast mintha kicserélték volna télen; négy futamból kettőt megnyert, kettő Hamiltoné lett, ráadásul egy olyan összevetésben, amelyben a brit három az egyhez arányban volt jobb eddig, ráadásul a melbourne-i leggyorsabb körrel Bottas egy ponttal még többet is szerzett Hamiltonnál, így élen áll a pontversenyben.

"Tény, hogy egy futamon lehet jól szerepelni, meg szerencsésen behúzni azt, de most

azt látom Bottason, hogy akár olyan pályákon is jobban mozog csapattársánál, ahol érezhető hátrányban volt Hamiltonnal szemben korábban"

- véledekedett az InfoRádióban Wéber Gábor Forma-1-es szakkommentátor.

A történések a független nézők számára szerencsésen alakulnak, ugyanis a Mercedesnél házon belül is óriási a csata.

A futam elején - mint felidézte - valóban sok minden eldőlt, mivel a két "normális csapattárs" próbált egymásra vigyázni, míg a hajrában Bottasnak már védekeznie sem kellett, Hamilton magától hibázgatott a kopottabb gumikon.

"Még mindig jobb most 18 pontot bezsebelni, mint egy kettős kiesést kockáztatni" - indokolta Wéber, hogy miért nem vált élesebbé a Bottas-Hamilton csata a vasárnapi Azeri Nagydíjon.

További érdekességek a bakui futamról és a világbajnokság állásáról hétfő 20.30 után az InfoRádió Célegyenes című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×