eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Szoboszlai Dominik, korosztálya egyik kiemelkedő tehetségeMTI Fotó: Kovács Tamás
Nyitókép: Kovács Tamás

Szoboszlai Dominik: Ausztriában azt hittem, más bolygón vagyok

Egyelőre az osztrák bajnokság második vonalában futballozik a magyar foci legnagyobb ígérete, de nem türelmetlenkedik, amiért válogatott szinten is még csak az utánpótlásban számítanak rá, a céljai azért megvannak.

Terjedelmes interjút közöl a 24.hu a magyar labdarúgás legnagyobb ígéretének tartott Szoboszlai Dominikkel. A 18 éves középpályás az osztrák Sazlburg tartalékcsapatában edződik - a Lieferingnél -, de nem zárt rossz évet, átlagosan kevesebb, mint 90 percenként van benne gólban gólszerzőként vagy gólpassz gazdájaként, ami posztján nem rossz teljesítmény.

Az U21-es és az U19-es válogatottnál is számításba vett futballista, aki utóbbi csapattal elitkörbe jutott a korosztályos Európa-bajnokságon, túlvan élete első mesterhármasán is - az osztrák felnőtt másodosztályban -, és csereként beállva már élvonalbeli gólszerzőnek is mondhatja magát salzburgiként.

Szoboszlai úgy véli, a legjobb helyen van a fejlődése szempontjából: "nem az volt a cél, hogy a lehető legnagyobb nevű klubba igazoljak, hanem azt néztük, hol van a legnagyobb esélyem top játékossá válni, és találni egy olyan csapatot, amely biztosítja a folyamatos előrelépést és játéklehetőséget".

A legnagyobb különbség egy magyar és egy osztrák edzés között szerinte a "pörgés" intenzitása,

de gyorsan tudott alkalmazkodni, és már németül és angolul is könnyen kommunikál a társakkal.

Amikor Ausztriába igazolt, eleinte azt sem tudta, "melyik bolygón van", akkora volt a különbség az itthoni viszonyokhoz képest.

A cikk arra is felhívja a figyelmet, hogy

Szoboszlai az első magyar tizenéves, akinek forgalmi értéke elérte az 1 millió eurót,

a Transfermarkt adatai szerint összességében is a 9. legértékesebb focistánk.

Kifejezetten szeret nyomás alatt játszani, és egyelőre nem foglalkozik vele, hogy a korosztályos és nem a felnőtt magyar válogatottban játszatják. De persze élete vágya, hogy győztes gólt szerezzen Szlovákia ellen - a felnőtt válogatott Nagyszombatban esedékes Eb-selejtezőjén.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×