eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Facebook

Komoly kalandba kezd egy magyar a Juventusnál

Angol élvonalbeli labdarúgó-csapatok érdeklődését is visszautasította Senkó Zsombor, aki január óta a Juventusban folytatja pályafutását - mondta a 16 éves futballista menedzsere. Esterházy Mátyás szerint a képességei alapján komoly pályafutás állhat Senkó Zsombor előtt.

Már tavaly elkezdte figyelni a Juventus a korosztályos válogatottban szereplő Senkó Zsombort, és év végére vált komollyá az érdeklődés - tájékoztatta az InfoRádiót Esterházy Mátyás. Több Premier League- és olasz élcsapat is érdeklődött a fiatal kapus iránt, de a családdal egyeztetve úgy döntöttek: belevágnak a torinói kalandba.

A magyar tehetség kint töltött decemberben három-négy napot a Juventusnál, megismerhette a kapusedzőket, a szakmai munka színvonalát, és ezek alapján választott, és a család is amellett volt, hogy 16 évesen külföldön kell emberi és szakmai tapasztalatokat gyűjteni.

"Játékosügynökként úgy látom, két út van, amely nemzetközi szintű futballistává tehet egy játékost. Az egyik, hogy 16 évesen elmegy külföldre, és egészen fiatalon tud nemzetközi tapasztalatot szerezni, a másik, ha rendkívül fiatalon, 16-17, legkésőbb 18 évesen játszani tud a magyar élvonalban, vagy akármelyik környező ország első osztályában, és onnan tud továbblépni" - mondta az EM Sports Consulting képviselője.

A menedzser úgy látja, nagy lehetőség és jövő van az eddig Szombathelyen futballozó 195 centis ifjú kapusban.

"Messzire nem tekintünk, a legfontosabb, hogy megtanuljon olaszul, és felvegye a kinti edzésritmust. Fokról fokra haladjunk, egy kapus esetében 16 évesen korai bármit mondani, de az biztos, hogy nagyon komoly alapjai vannak. Nagy reményem van abban, hogy komoly kapussá válhat" - mondta Esterházy Mátyás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×