eur:
393.26
usd:
367.56
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Az épülő Puskás Aréna a helyszínbejárás napján, 2019. április 2-án. Az eseményen Fürjes Balázs Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár, kormánybiztos elmondta, hogy ütemszerűen és költségemelkedés nélkül halad a jelenleg már szerkezetkész Puskás Aréna építése, amelynek a magyar labdarúgás napjára, azaz november 25-ére kell üzemkésznek lennie.
Nyitókép: Az épülő Puskás Aréna a helyszínbejárás napján, 2019. április 2-án. MTI/Illyés Tibor

Csányi Sándor a Puskás Aréna avatásáról nyilatkozott

Jól halad a Puskás Aréna építése - mondta az InfoRádiónak a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a keddi stadionbejáráson. Csányi Sándor kiemelte, amennyiben a november 25-i határidő előtt, már november 15-re elkészül a létesítmény, akkor válogatott mérkőzéssel, ellenkező esetben kettős rangadóval avatják fel az arénát

A tájékoztatás alapján időarányosan jól állunk, és novemberben készen lesz a stadion - mondta az InfoRádiónak Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke. A kérdés az, hogy a szerződésben szereplő időpontban, november 25-én adják-e át, vagy valamivel előbb.

Ha november 15-ére elkészül a Puskás Aréna, akkor a magyar válogatott nemzetközi mérkőzést tud itt játszani - tette hozzá Csányi Sándor.

Ellenkező esetben kettős rangadóval nyitunk, az is jó megoldás - vélekedett az MLSZ elnöke.

Jövőre 4 mérkőzésnek ad otthont majd a Puskás Aréna, ezzel kapcsolatban Csányi Sándor arról beszélt, hogy a magyar válogatottnak itt kell lennie. Erre meg is lehet az esély, amennyiben a csapat meg tudja őrizni a Horvátország elleni mérkőzésen mutatott formáját. Ebből a szempontból most különösen fáj a Szlovákia ellen elvesztett 3 pont - emelte ki az elnök.

Ha ott lesz a magyar válogatott az Európa-bajnokságon, akkor fantasztikus hangulatú mérkőzések várhatók. Csányi Sándor a franciaországi Eb emlékét idézte fel, ahol egyes meccseken 30 ezren is szurkoltak a magyar válogatottnak.

A Puskás Arénában ezt még többen megtehetnék - emelte ki az MLSZ elnöke.

Jelentős előrelépést jelentene a magyar labdarúgásnak, ha itt lennénk - összegzett Csányi Sándor.

Budapest, 2019. április 2.
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke beszél az épülő Puskás Aréna helyszínbejárásán 2019. április 2-án. Az eseményen Fürjes Balázs Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár, kormánybiztos elmondta, hogy ütemszerűen és költségemelkedés nélkül halad a jelenleg már szerkezetkész Puskás Aréna építése, amelynek a magyar labdarúgás napjára, azaz november 25-ére kell üzemkésznek lennie.
MTI/Illyés Tibor
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke beszél az épülő Puskás Aréna helyszínbejárásán 2019. április 2-án. MTI/Illyés Tibor

Költségemelkedés nélkül halad a Puskás Aréna építése

Fürjes Balázs kormánybiztos szerint ütemszerűen és költségemelkedés nélkül halad a jelenleg már szerkezetkész Puskás Aréna építése, amelynek a Magyar Labdarúgás Napjára, azaz november 25-ére kell üzemkésznek lennie.

Az építés irányításáért felelős kormánybiztos fontos szempontnak tartotta, hogy igazi, XXI. századi aréna valósuljon meg, azaz a közönség gyorsan és könnyen közlekedjen,

a lelátó meredeken íveljen fel, ezzel elősegítve a "katlan hangulatot", illetve így közelebb legyenek a nézők a küzdőtérhez. Szintén alapvetőnek tartotta, hogy a 67 ezer férőhelyes stadion teljesen fedett lesz.

"Kiemelt cél volt, hogy több legyen, mint futballstadion. Ennek érdekében 1500 férőhelyes konferenciatermet is magába foglal a létesítmény, a toronyépület pedig múzeumként funkcionál majd, elsőként a névadóról, Puskás Ferencről nyílik kiállítás jövő tavasszal" - mondta Fürjes Balázs, aki hozzátette, az aréna alkalmas lesz szuperkoncertek és fesztiválok megtartására is.

Budapest, 2019. április 2.
Fürjes Balázs Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár, kormánybiztos (j2), Tarlós István főpolgármester (j3), Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke (j4), Gera Zoltán 97-szeres válogatott labdarúgó, a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság budapesti nagykövete (j5), Varga Roland, a Ferencváros válogatott labdarúgója (j6), valamint Fiola Attila, a MOL Vidi FC válogatott labdarúgója az épülő Puskás Aréna helyszínbejárásán 2019. április 2-án. Az eseményen Fürjes Balázs elmondta, hogy ütemszerűen és költségemelkedés nélkül halad a jelenleg már szerkezetkész Puskás Aréna építése, amelynek a magyar labdarúgás napjára, azaz november 25-ére kell üzemkésznek lennie.
MTI/Illyés Tibor
Fürjes Balázs Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár, kormánybiztos (j2), Tarlós István főpolgármester (j3), Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke (j4), Gera Zoltán 97-szeres válogatott labdarúgó, a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság budapesti nagykövete (j5), Varga Roland, a Ferencváros válogatott labdarúgója (j6), valamint Fiola Attila, a MOL Vidi FC válogatott labdarúgója az épülő Puskás Aréna helyszínbejárásán 2019. április 2-án. MTI/Illyés Tibor

Fontosnak tartotta azt is, hogy száz százalékban magyar legyen a beruházás - írja az MTI. Megjegyezte, amíg 15 éve a Papp László Sportaréna tervezésében brit és amerikai mérnökök dolgoztak és a megvalósítást francia cég végezte, addig ezúttal mindent magyarok végeztek a tervezéstől a kivitelezésig, csak az külföldi a stadionban, amit Magyarországon nem lehetett előállítani.

Nemzetközi szinten átlagos árból kívánták megvalósítani a létesítményt, ennek érdekében nyílt EU-s pályázatot hirdettek, amelyből a legolcsóbbat választották, így a Puskás Aréna áfa nélkül nettó 142 milliárd forintból épül fel.

Az összegekről szólva elárulta, a kivitelező napi 142 millió forint kötbért köteles fizetni csúszás esetén.

A kormánybiztos szerint az építkezés 15 ezer embernek adott munkát, a kecskeméti acélgyárosoktól kezdve a kamionsofőrökön át az építőkig, a munkaterületen pedig naponta 1500-2000 ember tevékenykedik.

Budapest, 2019. április 2.
Az épülő Puskás Aréna a helyszínbejárás napján, 2019. április 2-án. Az eseményen Fürjes Balázs Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár, kormánybiztos elmondta, hogy ütemszerűen és költségemelkedés nélkül halad a jelenleg már szerkezetkész Puskás Aréna építése, amelynek a magyar labdarúgás napjára, azaz november 25-ére kell üzemkésznek lennie.
MTI/Illyés Tibor
Az épülő Puskás Aréna a helyszínbejárás napján, 2019. április 2-án. MTI/Illyés Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×