eur:
386.99
usd:
355.89
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál
Reinhard Grindel, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke bejelenti lemondását a szövetség frankfurti székházában tartott sajtóértekezletén 2019. április 2-án. Az 57 éves sportvezető döntésének hátterében az áll, hogy a napokban a Spiegel magazin közzétette: Grindel a DFB médiamenedzsmentjének felügyelőbizottsági elnökeként 78 ezer eurónyi (24,5 millió forint) jövedelmet nem vallott be 2016-ban és 2017-ben.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Botrányok miatt lemondott a Német Labdarúgó Szövetség elnöke

Lemondott Reinhard Grindel, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke.

Az 57 éves sportvezető kedden jelentette be döntését, amelynek hátterében az áll, hogy a napokban a Spiegel magazin közzétette: Grindel a DFB médiamenedzsmentjének felügyelőbizottsági elnökeként 78 ezer eurónyi (24,5 millió forint) jövedelmet nem vallott be 2016-ban és 2017-ben. Emellett a Bild híradása szerint

elfogadott egy luxuskarórát Grigorij Szurkisz volt ukrán szövetségi elnöktől,

ezt Grindel később beismerte, és hatezer euróra (1,9 millió forint) becsülte az óra értékét. A botrányok kirobbanása után a szövetség vezetősége nem állt ki mellette.

A DFB kedden közölte, hogy átmenetileg Rainer Koch alelnök és Reinhard Rauball ligaelnök vette át a szövetség irányítását.

Grindel az európai (UEFA) és a nemzetközi (FIFA) szövetségben megtartja posztjait: tagja az UEFA végrehajtó bizottságának és a FIFA döntéshozó testületének, a tanácsnak. A DFB közlése szerint a német szervezettel "szoros együttműködésben" látja majd el feladatait.

A 2016 áprilisában hivatalba lépő Grindel volt a 12. - egyben legrövidebb ideig irányító - elnök az 1900-ban alapított DFB élén.

Címlapról ajánljuk
Demkó Attila: Harkiv elfoglalásához kevés az ottani orosz erő

Demkó Attila: Harkiv elfoglalásához kevés az ottani orosz erő

Miközben az amerikaiak továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy fegyvereiket csak Ukrajna megszállt részein vethetik be orosz erők ellen, egy ukrán katona a The Telegraph-nak arról beszélt, hogy az ukrán seregek frusztráltak amiatt, hogy tétlenül kell nézniük Vlagyimir Putyin katonáinak felsorakozását a határövezet orosz oldalán, és így Harkiv el fog esni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×