eur:
394.3
usd:
369.52
bux:
65275.15
2024. április 19. péntek Emma
Az újpesti Litauszki Róbert (k), valamint Böde Dániel (b) és Gera Zoltán, az FTC játékosai a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott Ferencváros - Újpest FC találkozón a fővárosi Groupama Arénában 2015. december 12-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Bejelentést tett a Fradi Böde Dániel ügyében

Orvosi vizsgálattal kezdi a tavaszi szezont a válogatott csatára, méghozzá az Üllői útiaknál. Aztán edzésre indul.

Megy vagy marad Böde Dániel? A kérdés hetek óta foglalkoztatja a Ferencváros szurkolóit, illetve a "madocsai Messi" kedvelőit. Az üggyel kapcsolatban Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető igazgatója öntött tiszta vizet a pohárba a DigiSport tévének adott kedd reggeli interjújában.

"Dani délután jön, orvosi vizsgálattal kezdenek, és utána edz.

Az egyhetes büntetés lejárt, utána téli szünet jött, és visszaérkezett mindenki, Böde Dániel marad" - jelentette ki a sportvezető.

Ismert, a közönségkedvenc válogatott labdarúgó az őszi szezon hajrájában a Mezőkövesd elleni mérkőzésen nehezen viselte, hogy lecserélte Szerhij Rebrov vezetőedző, kabátját a földre dobta és hangosan szitkozódott a kispadnál. Ezt követően megbüntették a klubnál, a hivatalos álláspont szerint "egy hétre" felfüggesztették a játékost.

A Ferencváros hamarosan két hétre Törökországba utazik, a labdarúgócsapat ott játszik edzőmérkőzéseket a tavaszi rajt előtt.

A fiatal magyar futballistákra kitérve elmondta, hogy Kubatov Gábor elnökkel egyetért abban: ezek

a labdarúgók "pillanathedonisták", 16-17 éves korban elkezdik őket "hülyíteni" a menedzserek, és csak az érdekli őket, hogy minél több pénzt keressenek,

de arra csak később jönnek rá, hogy ilyenkor a legtöbbször rossz döntéseket hoznak.

"Aki itthonmarad, beletesz egy komolyabb munkát, és 20-21 évesen megy ki, mint Nagy Ádám - aki amúgy nincs mindig könnyű helyzetben a Bolognánál -, az megállja a helyét; megérik arra, hogy kimenjen. Ő a jó példa" - jelentette ki.

Szerinte általában

azért nem játszanak a legjobb magyar futballisták a magyar bajnokságban, mert egy szépnek látszó összegért eladták magukat külföldre, ahonnan aztán rendszerint vissza kell lopakodniuk

egy-két évvel később.

A vízilabdából példát hozva elmondta, tavasszal 4-5 ferencvárosi fiatal bemutatkozhatott az ob I-ben, igaz, ott annyival könnyebb a helyzet, hogy ott megfelelő eredménynél könnyebben medencébe lehet küldeni őket.

Nyíri Zoltán az interjúban azt is elmondta,

"feltűnően sokat hibáznak a Fradi kárára a játékvezetők",

szerinte a sportban a "hibák kiegyenlítése", ami szerinte helyénvaló lenne, még hiányzik.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×