eur:
394.87
usd:
371.43
bux:
66556.03
2024. április 16. kedd Csongor
Az újpesti Litauszki Róbert (k), valamint Böde Dániel (b) és Gera Zoltán, az FTC játékosai a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott Ferencváros - Újpest FC találkozón a fővárosi Groupama Arénában 2015. december 12-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Nem hagyja az Újpest, hogy szurkolók nélküli legyen a derbi

Tárgyalást kér az Újpest FC, mert a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának keddi döntése értelmében zárt kapuk mögött kell rendeznie a Ferencváros elleni februári rangadót.

Az Újpest FC honlapján csütörtökön megjelent közlemény szerint a klub elítél minden olyan magatartásformát, amely másokban megbotránkozást kelt, mások testi épségét veszélyezteti, illetve ellentétes az aktuális szabályozásokkal, nem tűri el a lelátóra nem való jogsértő viselkedést, viszont nem szeretné, ha a büntetés elszenvedői lennének azok a szurkolók, akik békésen, a sportrendezvény élménye miatt mennének a mérkőzésre.

Az MLSZ fegyelmi testülete azért kötelezte egy zártkapus mérkőzésre és egymillió forint megfizetésére a lila-fehér klubot, mert a címvédő Mol Vidi FC december 8-ai vendégjátéka során megsértette a rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírásokat:

a szurkolók obszcén kifejezéseket kiabáltak, nagy mennyiségű pirotechnikai eszközt használtak, valamint "másokat etnikai hovatartozásukra tekintettel becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető, rasszista magatartást" tanúsítottak,

valamint nézőtéri rendbontásra is sor került.

Az MLSZ honlapján szerdán megjelent állásfoglalás szerint a rasszizmussal és az etnikai diszkriminációval szemben az európai szövetség (UEFA) szabályozása alapján kell eljárnia a magyar szövetségnek, márpedig ezen cselekmények a legszigorúbb elbírálás alá esnek, és kontinensszerte, tehát - kötelezően - Magyarországon is a zéró tolerancia elve érvényes rájuk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Kijev közben elutasította azt az amerikai kérést, hogy ne támadjanak orosz olajfinomítókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×