eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kovacsics Anikó (b) és a montenegrói Katarina Bulatovic a Magyarország - Montenegró női kézilabda felkészülési mérkőzésen a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban 2018. szeptember 28-án.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Kovacsics Anikó: Mindenkinek nekimegyünk - megvan az Eb-keret

A sok sérült és a kényszerűségek miatt átalakított kerettel a magyar női kézilabda-válogatott elsődleges célja a csoportból való továbbjutás lesz a héten kezdődő franciaországi Európa-bajnokságon. Kim Rasmussen szövetségi kapitány kihirdette a végleges keretet.

A magyar válogatott elsődleges célja az olimpiai kijutás, és ebből a szempontból a fő verseny a 2019-es világbajnokság lesz, de az Európa-bajnokságon elért helyezésnek is lehet jelentősége – mondta Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke.

„A jelenlegi összetételben, a sérülések, gyermekvállalások miatt irreális cél lehet a dobogó, de a lányokkal sokat beszélve tudom, hogy mindig, minden körülmények között a győzelemre törnek és mindent megtesznek a sikerért. Ez a csapat legfőbb alapelve is, hogy mindenki ellen legyen esélye a győzelemre. Csapatunk nem rutinos, de küzdő válogatott, amelynek a külső körülmények miatti nehézségek ellenére is nyerni akar. A fő és elsődleges cél a csoportból való továbbjutás, annak érdekében, hogy kedvező helyzetből várhassuk a jövő évi világbajnokság selejtezőinek sorsolását, és megteremtsük az alapot a minél jobb Európa-bajnoki helyezéshez.”

Az egykori kiváló kapus emlékeztetett arra, hogy

hét játékosnak ez lesz az első világversenye,

és az átlagos válogatottsági szám 28, vagyis némiképp rutintalan együttes vesz részt az Eb-n.

„Most látszik csak, a kerethirdetés kapcsán, milyen nagy jelentősége volt az év során a külön összetartásának, és hogy a szövetségi kapitány bő kerettel és B-válogatottal dolgozhatott együtt, hiszen az utolsó pillanatban behívott játékosok is ismerik azt a játékrendszert, amit játszani akarunk” - tette hozzá.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány megismételte, amit az InfoRádiónak adott interjúban is mondott, hogy nem tartja magát pechesnek, amiért nem tud a legjobb csapattal kiállni. Hornyák Dóra, Szöllősi-Zácsik Szandra, Szucsánszki Zita és Szekeres Klára családalapítás, Kisfaludy Anett, Tomori Zsuzsanna és Klivinyi Kinga sérülés miatt hiányzik, Bódi Bernadett pedig ideiglenesen lemondta a szereplést.

„Igazán szerencsésnek érzem magam, hiszen remek játékosokkal dolgozhatok együtt, a szövetség mindenben támogat minket, a lányok küzdenek az utolsó pillanatig, remekül dolgoznak. A fő célom az, hogy minél jobb attitűddel vegyék ki a részüket a lányok a játékból és a munkából. Hogy mi lesz az Európa-bajnokságon? Nem tudom, hiszen a csoportunk rendkívül nyílt, legyőzhetjük Hollandiát, Horvátországot és Spanyolországot is. Hogy így lesz-e? A lányokkal együtt azon leszünk, hogy legyen rá esélyünk és éljünk is vele. A múlt héten játszottunk először együtt ebben az összeállításban, a védekezésünk azonban remek volt, világklasszis szintű, a folyamatos közös munka eredményeként mindenki tudja, mit kell játszania.

Stabilak vagyunk, így a cél a továbbjutás, hogy minél több pontot szerezzünk és vigyünk tovább magunkkal”

- emelte ki.

A dán szakvezető kihirdette az utazó keretet. A jobbátlövő Kiss Nikoletta Magyarországon marad, a Franciaországba kiutazó 18 játékosból Janurik Kinga és Szabó Laura tartalékként kezdi a tornát. A csoportkör, a középdöntők és a helyosztók idején egyaránt 2-2 cserére van lehetőség a 28-as kereten belül.

A válogatott csapatkapitánya, Kovacsics Anikó azt mondta: minden meccsen van esély, ha nem akarnak többet annál, amit előzetesen megbeszélnek a szakvezetéssel.

„Én sem tudom, hogy hol tartunk pontosan, de az, ahogy készülünk, a hozzáállás és a hangulat az megfelelő.

Mindenkinek nekimegyünk, és győztesen szeretnénk lejönni a pályáról.”

Hozzátette: optimistán várja a rajtot, a csoportot látva semmi sem lehetetlen. „Több van bennünk annál, minthogy asszisztáljunk az ellenfeleinknek" – hangsúlyozta.

Kovacsics Anikó szerint a fiatal játékosok is komoly szerepet játszhatnak majd. „A fiatalság menni fog előre és lendületet ad.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×