eur:
394.08
usd:
364.99
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nincs magyar érem a birkózó-vb-n

Olejnik Pavlo nagy csata végén elveszítette a bronzmérkőzést, így az ötödik helyen végzett a szabadfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában a budapesti birkózó-világbajnokságon kedden.

Az ukrajnai születésű, honosított sportoló a kedd esti helyosztón az olasz színekben versenyző kubai Abraham de Jesus Conyedo Ruano ellen lépett szőnyegre, akivel hatalmas csatát vívott.

A 29 éves Olejnik hétfőn a nyolcaddöntőből meccs nélkül jutott tovább, majd a negyeddöntőben másfél perc sem kellett neki, hogy legyőzze kanadai riválisát, a címvédő Kyle Snyder elleni elődöntőt pedig 3-0-ra veszítette el.

A keddi bronzcsatát az olasz kezdte aktívabban, Olejnik viszont szépen hárította támadásait. A jó védekezés örömmel töltötte el a több ezres hazai publikumot, a bírók viszont passzivitásért intették őt. Ezek után a még ukrán színekben Európa-bajnok, kétszeres vb-harmadik magyarnak 30 másodperce volt, hogy akciót csináljon, s ő ki is vette riválisa lábát, ám nem tudta levinni, így a szünetben Conyedo Ruano vezetett 1-0-ra.

A második szakaszban Olejnik a korábbiaknál sokkal aktívabb volt, ám most az olasz mutatta meg, hogy a legnehezebb helyzetekből is ki tud bújni, viszont egy idő után ő sem kerülte el az intést, majd a büntetőpontot.

Az 1-1 már Olejniknek volt jó, így az olasz lendült támadásba. Egy szőnyeg széli helyzetnél viszont Olejnik el tudott táncolni a kilépés elöl, majd visszatámadott és kiléptette ellenfelét. Kevesebb mint egy perc volt már hátra, amikor a magyar 2-1-re átvette a vezetést, a hajrában viszont riválisa még egy energikus támadást indított, nagy erőkkel terelte a zónába ellenfelét, aki megint szépen mozgott el, ám ha centikkel is, de kilépett. A 2-2 már az olasznak volt kedvező a később szerzett pont miatt, Olejniknek pedig már nem maradt ereje egy újabb sikeres támadáshoz, így első magyar színekben vívott vb-jét az ötödik helyen zárta.

Olejnik a magyar szabadfogású csapat egyetlen pontszerző helyezését érte el. Rajta kívül a tízfős csapatból csak Ligeti Dániel (125 kg) tudott meccset nyerni, ám ő is csak egyet.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×