eur:
393.82
usd:
365.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Németh Zsanett éremért birkózhat a vb-n

Második mérkőzését is megnyerte, így a 76 kilós Németh Zsanett elődöntőbe jutott a Papp László Sportarénában zajló birkózó-világbajnokságon kedden, azaz szerdán már éremért léphet szőnyegre.

A tavaly Eb-ezüstérmes magyar versenyzőre a - négy-négy vb- és Eb-éremmel rendelkező - fehérorosz Vaszilisza Marzaljuk bravúros legyőzése után könnyebb feladat várt, ugyanis Naranchimeg Gelegjamts a legjobb eredményeit 2010-ben érte el, amikor megnyerte az Ázsia Játékokat és második lett a kontinensbajnokságon, azóta viszont nem volt számottevő sikere.

Az UTE 24 éves birkózója aktívabb volt ellenfelénél, akit ezért meg is intettek. A mongol versenyző nem tudott fél percen belül akciót véghez vinni, így 1-0-s előnnyel vonulhatott pihenőre Németh. A folytatásban viszont őt figyelmeztették, de ő "akciókényszerben" egy kitolást végrehajtott, azaz 2-0-ra vezetett, amikor már csak másfél perc volt hátra. A hátralévő időben Gelegjamts próbálkozott becsülettel, de Németh egy lábra támadást követően visszafogott, s ellenfele mögé került (4-0), ezzel bebiztosította négy közé jutását.

Az elődöntőben a címvédő török Yasemin Adarral találkozik, aki idén megnyerte az Európa-bajnokságot is. Ha Németh újabb bravúrt hajt végre, akkor szerdán az aranyért küzdhet, ellenkező esetben pedig a bronzért.

A 18 órakor kezdődő esti éremcsatákban a szabadfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában az ukrán születésű Olejnik Pavlo a bronzéremért léphet majd szőnyegre az olasz-kubai Abraham de Jesus Conyedo Ruano ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×