eur:
394.27
usd:
370.13
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Glasgow, 2018. augusztus 5.Milák Kristóf a glasgow-i úszó Európa-bajnokság férfi 200 méteres pillangóúszásának döntőjében 2018. augusztus 5-én. A 18 éves magyar úszó megnyerte a versenyszámot. (MTI/EPA/Patrick B. Krämer)
Nyitókép: MTI/EPA/Patrick B. Krämer

Milák Kristóf a kórházból úszott a csúcsra

Két arany- és egy ezüstérmet nyert eddig az ifjúsági olimpián az úszó Milák Kristóf, és az edzője, Selmeci Attila szerint kész csoda, hogy ilyen eredményeket ér el, mert egy betegség és kórházi kezelés miatt alig két és fél hetet tudtak készülni a Buenos Aires-i versenyekre.

Selmeci Attila, Milák Kristóf trénere eddig maximálisan elégedett a tanítványával két szempontból is. A felnőtt Európa-bajnokság csak augusztus 10-én fejeződött be, utána kapott egy hét pihenőt, így lett volna hat hét az ifjúsági olimpiai felkészülésre, de ebből kettőt ki kellett hagynia a betegség miatt. Ehhez képest nemcsak a helyezései jók, hanem az eredményei is: 400 gyorson egyéni legjobbjával győzött, 200 gyorson alig három tizeddel maradt el tőle, 100 pillangón idei legjobbját úszta.

"Ilyen rövid felkészülésből nem is lehetett volna ilyen jól úszni. Ez az ő klasszisát igazolja, hogy versenyhelyzetben mindig tudja hozni magát" - mondta Selmeci Attila, és elismerte, nagyon aggódtak Kristófért, amikor kiderült a betegsége. Amikor kiengedték egy hét után a kórházból, a véréből kimutatott értékek még mindig nem mutattak túl jó képet, és az orvos újabb egy hét teljes pihenőt rendelt el. Utána három napig hozzászoktató edzések voltak, és tulajdonképpen két és fél hetet tudtak készülni a hódmezővásárhelyi edzőtáborban. Ott próbálták meg bepótolni, amit önhibáján kívül el kellett halasztani.

"A sport kegyetlen világ, nem lehet egy-két hét alatt behozni hosszú hetek kihagyását, de megpróbáltuk, és úgy tűnik, sikerült" - mondta elégedetten a szakember, és bízik abban, hogy folytatódik a sikersorozat, és még egy aranyérmet nyer legeredményesebb tanítványa, aki az utolsó napon 200 pillangón áll rajthoz.

"Hat számban indult plusz a váltóban Kristóf, az energiaraktárak pedig napról napra ürülnek. Egyre fáradtabb minden versenyző, nála ez különösen megfigyelhető, kicsit aggódom is emiatt, de szeretné behúzni még a 200-at is. És úgy szeretné elhagyni az olimpiai falut, hogy amit eltervezett, azt meg is valósította" - mondta Selmeci Attila.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×