eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Chantilly, 2016. június 10.Jamie Vardy, Gary Cahill és Chris Smalling 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjában szereplő angol labdarúgó-válogatott tagjai edzenek a Stade des Bourgognes stadionban, Chantillyben 2016. június 10-én.(MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)
Nyitókép: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Két kulcsember is visszavonul az angol futballválogatottból

Jamie Vardy és Gary Cahill is úgy döntött, nem szerepel többet az angol nemzeti együttesben.

A 31 éves Vardy, a Leicester City csatára már az oroszországi világbajnokság idején jelezte Gareth Southgate szövetségi kapitánynak, hogy gondolkodik a búcsún.

"Már jó ideje érlelődik bennem a gondolat. Már nem leszek fiatalabb, és a kapitánynak is jobb, ha az ifjabbak közül válogat, ez már a vb-m is kiderült" - mondta a 26-szoros válogatott támadó a Guardiannek, s hozzátette, a klubcsapatára szeretne koncentrálni, és több időt akar tölteni a családjával.

Ugyanakkor Southgate közölte a válogatottban hét gólt jegyző futballistával, hogy szerinte még tudna segíteni a csapatnak, és ne zárják be végleg ezt a kaput.

"Ha beüt a legrosszabb, és mindenki sérült lesz, természetesen nem mondok majd nemet" - felelte erre Vardy.

Cahill, aki 31 válogatott meccsén 5 gólt szerzett, és 2010 óta szerepelt az angol együttesben, sőt egyszer kapitánya is volt, a klubja, a Chelsea tv-csatornáján jelentette be, hogy visszavonul a válogatottból.

"Látom már az új generációt, ezért úgy gondolom, ez az ideális időpont arra, hogy eggyel hátrább lépjek, de megtisztelő a hazámért futballozni, ezért végleg sosem zárnám be ezt a kaput. Ha a jövőben sérülések vagy bármi más miatt mnégis szükség lesz rám, én jövök" - mondta a védő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×