eur:
393.9
usd:
369.03
bux:
65757.39
2024. április 23. kedd Béla
Gulácsi boldog, Dárdai szomorú

Gulácsi boldog, Dárdai szomorú

Nagyon jó mérkőzésen javította tovább pozícióját az RB Leipzig a német Bundesliga első tavaszi fordulójában. A lipcseiek a forduló előtt még második Schalkét verték meg.

Gulácsi Péter, aki a Kicker osztályzatai alapján az őszi idény legjobb kapusa volt a Bundesligában, természetesen ismét ott volt az RB Leipzig csapatában. Kapott egy fejesgólt 1-0-nál Naldótól, de „belefért”, társai három gólt is szereztek. A legkésőbb a nyáron a Liverpoolhoz szerződő Naby Keita lőtte az elsőt, Timo Werner a másodikat, Bruma pedig a harmadikat. Az első játékrészben Jean-Kevin Augustin kihagyott egy büntetőt, de nem számított. (Keita kapcsán akad némi bizonytalanság. Noha a lipcseiek nagyon nem szeretnék, elképzelhető, hogy a guineai játékos már januárban elhagyja a Bundesligát.)

A Bayern München a Bundesliga-idény első tavaszi mérkőzésén simán, 3-1-re megverte a Bayer Leverkusent. A bajorok mindössze három német mezőnyjátékossal (Boateng, Süle, Müller) kezdtek, nem csoda, hogy ezúttal a külföldiek vitték a prímet. Például Javi Martínez, aki a tavasz első gólját szerezte meg a német élvonalban. Franck Ribéry jegyezte a második gólt, majd Volland szépítése után, szabadrúgásból, James Rodriguez a harmadikat.

A bajoroknál bemutatkozott Sandro Wagner, a Hoffenheim korábbi csatára, aki müncheni születésűként hajdanán a Bayernben kezdte a pályafutását. A 2007–2008-as idényben játszott is az első csapatban négy bajnokit, majd megjárta a Duisburgot, a Werder Brement, a Kiaserslauternt, a Herthát, a Darmstadtot és a Hoffenheimet is, mígnem visszatért anyaegyesületébe. 3785 nap után játszott ismét bajnokin a Bayernben, s ezzel megdöntötte Mats Hummels csúcsát, akinek két a müncheniekkel játszott bajnokija között 3387 nap telt el.

Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC 1-0-ra kikapott a VfB Stuttgarttól. Balszerencsés vereség volt, Niklas Stark a saját kapuját vette be. A Hertha szeptember 23. óta veretlen volt idegenben, minden mérkőzésén szerzett gólt – ám a sorozat megszakadt. A csapat 24 ponttal a tizenegyedik helyen áll, de hátránya csupán öt pont a negyedik Dortmunddal szemben. A VfB Stuttgart számára új szakasz kezdődik: az utolsó négy őszi fordulóban nem szerzett pontot a csapat, most ellenben nyerni tudott.

Szalai Ádám együttese, a Hoffenheim Brémában 1-1-es döntetlent harcolt ki a Werder ellen. A magyar válogatott csatár a 76. percben lépett pályára.

Bundesliga, 18. forduló

Bayer Leverkusen–Bayern München 1-3

RB Leipzig–Schalke 04 3-1

Werder Bremen–Hoffenheim 1-1

Augsburg–Hamburger SV 1-0

Eintracht Frankfurt–Freiburg 1-1

Hannover 96–Mainz 3-2

VfB Stuttgart–Hertha BSC 1-0

Köln-Borussia Mönchengladbach 2-1

Borussia Dortmund–Wolfsburg 0-0

Az élcsoport: 1. Bayern München 44 pont, 2. RB Leipzig 31, 3. Schalke 30, 4. Borussia Dortmund 29, 5. Bayer Leverkusen 28, 6. Borussia Mönchengladbach 28.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×