INFORÁDIÓ 
2020. július 14. kedd
Örs, Stella

kézilabda

nora mörk

fénykép

kártérítés

Tízmilliókba kerülnek Nora Mörk ellopott pikáns képei

InfoRádió

Fejenként 150 ezer norvég koronát követel Nora Mörk azoktól, akik megosztották az interneten a telefonjáról ellopott intim képeit. Egyelőre 15-en kapták meg a felszólítólevelet.

John Christian Elden, a norvég kézilabda-válogatott és a Győri Audi ETO világklasszisának ügyvédje a Dagbladet című norvég lapnak elárulta, a jelenleg éppen világbajnoki negyeddöntőre készülő jobbátlövő ígéretéhez híven keményen fellép támadóival szemben. Mörk még szeptemberben tudta meg, hogy a telefonjáról illetéktelenek ellopták a privát fényképeit, és terjeszteni kezdték az interneten. A sportoló november közepén állt ki a nyilvánosság elé, és közölte, minden eszközzel fellép a támadóival szemben: feljelentést tett, és járt a norvég parlament illetékes bizottsága előtt is.

Most az ügyvédje jelentette be, hogy azok, akik bizonyítottan megosztották Mörk illegális fényképeit, 150 ezer koronás, mintegy 4,5 millió forintos kártérítési felszólítást kaptak. Most két hetük van arra, hogy fizessenek, és aki végül nem ismeri el a károkozást, azt be is perlik, és a bíróságon már jóval többet is követelnek majd a jogsértőktől.  Egyelőre tizenöten kapták meg a felszólítólevelet, de a számuk még emelkedni fog, egyelőre azok kerültek képbe, akiket már a rendőrség is megbüntetett 15 ezer koronára.

"Nora nagyon kemény, és nem enged az igazából. Nem maga miatt harcol, hanem azért, hogy mások ne kerülhessenek hasonló helyzetbe" - mondta az ügyvéd.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018