eur:
392.9
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A norvég Nora Mörk, az Audi ETO KC játékosa győri otthonában 2018. február 17-én. A magyar csapat jobbátlövőjét, aki a közelmúltban térdszalagszakadást szenvedett, választották 2017 legjobb női kézilabdázójának a Handball-Planet szavazásán.
Nyitókép: Krizsán Csaba

Súlyos árat fizettek, akik megnézték Nora Mörk pikáns lopott képeit

Pénzbüntetésre ítéltek kilenc férfit, aki megosztotta a Győri Audi ETO norvég kézilabdázójának, Nora Mörknek a képeit, amelyeket egy hacker lopott el a sportoló mobiltelefonjáról. További elkövetők után is nyomoznak, de Mörk kártérítést is követel a képek terjesztőitől.

Még tavaly szeptemberben lopták el Nora Mörk mobiltelefonjáról a fényképeit, és az állítólag pikáns felvételek önálló életre keltek az interneten. A kézilabdázó novemberben állt nyilvánosság elé, sírva jelentette be, hogy mennyire megviselték a történtek. Azonnal jogi lépéseket kezdeményezett, és gyorsan azonosított is a norvég rendőrség 15 férfit, aki biztosan megosztotta Mörk fotóit az interneten.

Magántitok megsértése miatt most kilencüket 10 és 15 ezer korona (325-485 ezer forint) közötti büntetéssel sújtották, két gyanúsított ellen ejtették a vádat, míg négy ellen még nyomoznak. Az elkövetők között vannak tinédzserek és negyvenes férfiak is, területileg is Norvégia különböző pontjain élnek.

"Az elkövetők vagy közvetlenül megosztották a képeket, vagy a fotókat tartalmazó internetes oldalak címeit adták tovább" - mondta a Nettavisen című norvég lapnak Fredrik Borg Johanessen ügyész. A férfiak még olcsón megúszták, mert tettüket akár kétéves börtönnel is büntethették volna.

A súlyos térdsérülése után egyelőre lábadozó Mörk a családja állítása szerint megkönnyebbült a hír hallatán.

"Megnyugtató, hogy a rendőrség komolyan vette az ügyet, és ezért hálásak vagyunk"

- mondta Morten Mörk, a játékos édesapja.

Ennyivel azonban nem ússzák meg a terjesztők, mert Mörk és ügyvédje, John Christian Elden kártérítési pert is indított ellenük, amelyben fejenként 150 ezer koronát követel tőlük.

Közben pedig új törvényt is alkot még a nyári szünet előtt a norvég parlament,

amely kifejezetten az illegális fényképek terjesztését bünteti majd.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×