INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

kézilabda

norvégia

nora mörk

fénykép

telefon

illegális

A norvég Nora Mörk, az Audi ETO KC játékosa győri otthonában 2018. február 17-én. A magyar csapat jobbátlövőjét, aki a közelmúltban térdszalagszakadást szenvedett, választották 2017 legjobb női kézilabdázójának a Handball-Planet szavazásán.

Súlyos árat fizettek, akik megnézték Nora Mörk pikáns lopott képeit

Infostart

Pénzbüntetésre ítéltek kilenc férfit, aki megosztotta a Győri Audi ETO norvég kézilabdázójának, Nora Mörknek a képeit, amelyeket egy hacker lopott el a sportoló mobiltelefonjáról. További elkövetők után is nyomoznak, de Mörk kártérítést is követel a képek terjesztőitől.

Még tavaly szeptemberben lopták el Nora Mörk mobiltelefonjáról a fényképeit, és az állítólag pikáns felvételek önálló életre keltek az interneten. A kézilabdázó novemberben állt nyilvánosság elé, sírva jelentette be, hogy mennyire megviselték a történtek. Azonnal jogi lépéseket kezdeményezett, és gyorsan azonosított is a norvég rendőrség 15 férfit, aki biztosan megosztotta Mörk fotóit az interneten.

Magántitok megsértése miatt most kilencüket 10 és 15 ezer korona (325-485 ezer forint) közötti büntetéssel sújtották, két gyanúsított ellen ejtették a vádat, míg négy ellen még nyomoznak. Az elkövetők között vannak tinédzserek és negyvenes férfiak is, területileg is Norvégia különböző pontjain élnek.

"Az elkövetők vagy közvetlenül megosztották a képeket, vagy a fotókat tartalmazó internetes oldalak címeit adták tovább" - mondta a Nettavisen című norvég lapnak Fredrik Borg Johanessen ügyész. A férfiak még olcsón megúszták, mert tettüket akár kétéves börtönnel is büntethették volna.

A súlyos térdsérülése után egyelőre lábadozó Mörk a családja állítása szerint megkönnyebbült a hír hallatán.

"Megnyugtató, hogy a rendőrség komolyan vette az ügyet, és ezért hálásak vagyunk"

- mondta Morten Mörk, a játékos édesapja.

Ennyivel azonban nem ússzák meg a terjesztők, mert Mörk és ügyvédje, John Christian Elden kártérítési pert is indított ellenük, amelyben fejenként 150 ezer koronát követel tőlük.

Közben pedig új törvényt is alkot még a nyári szünet előtt a norvég parlament,

amely kifejezetten az illegális fényképek terjesztését bünteti majd.

Nyitókép: Krizsán Csaba
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018