eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla
Olaszország mégis ott lehet a futball-világbajnokságon?

Olaszország mégis ott lehet a futball-világbajnokságon?

Egy perui képviselőnő indítványa miatt a dél-amerikai ország válogatottja lemaradhat az oroszországi vb-ről. Az olaszok már reménykednek...

Olaszország már elsiratta világbajnoki álmait, a Svédország elleni pótselejtezőn kiderült, hatvan év után a squadra azzurra nélkül rendezik a legnagyobb tornát. Reménykedni persze lehet, és a legnagyobb olasz sportlap, a La Gazzetta dello Sport arról ír, hogy nyílhat egy hajszálnyi esély a válogatott előtt.

A perui parlament ifjúsági és sportbizottságának elnöke dobhat mentőövet. Paloma Noceda olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely állami irányítás alá vonná az ország labdarúgó-szövetségét, ez pedig kellemetlen következményekkel járna a világbajnoki szereplést szintén pótselejtező kivívó perui válogatottra. A kormányzati beavatkozást ugyanis a nemzetközi szövetség (FIFA) szigorúan tiltja, ilyen esetben rendszerint felfüggeszti az adott nemzeti szövetség tagsági jogát, így a válogatott sem szerepelhet hivatalos mérkőzéseken.

Így jött képbe az olasz remény, amelyet persze megelőz a Peru ellen a pótselejtezőn elbukó Új-Zéland vagy a dél-amerikai selejtezőn hatodik Chile esélye. Az olasz fogadóirodák egyelőre 50 az 1-hez kínálják annak az esélyét, hogy a válogatott mégis ott lesz a világbajnokságon.

Címlapról ajánljuk
Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Idén augusztusban az államkasszába 314 milliárd forint áfabevétel folyt be, ami 14,5 százalékkal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi 368 milliárd forintos összeg - derült ki abból a részletes adatokból, amelyet a pénzügyminisztérium közölt az államháztartás augusztusi alakulásáról. A Portfolio elemzője azt mondta, hogy ezzel idén már negyedik hónapja csökkennek az áfabevételek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

A hét korábbi részében jelentős hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, amelyet részben az amerikai jegybank számlájára lehet írni, hiszen e heti kamatdöntő ülésén ugyan nem változtatott a kamatszinten a Fed, azonban szigorú üzeneteket küldött azzal kapcsolatban, hogy az infláció csak hosszú idő múlva csökkenhet a célszintre, így a korábban vártnál hosszabb ideig maradhatnak magasan a kamatok. A tegnapi jelentős esés után ma már inkább a megnyugvás jelei látszottak a tőzsdéken, de nem jött össze a pluszos zárás végül sem a főbb európai, sem az amerikai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×