eur:
389.96
usd:
363.93
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Ezért jön változás Babos Tímea karrierjében

Ezért jön változás Babos Tímea karrierjében

Babos Tímea jövőre már nem Andrea Hlaváckovával lép pályára párosban. A magyar teniszező egy interjúban közölte, miért történik a váltás.

Babos Tímea és Andrea Hlavackova nyerte meg a hétmillió dollár összdíjazású szingapúri tenisz WTA-világbajnokság páros versenyét, a vasárnapi fináléban döntő rövidítésben győzték le a holland Kiki Bertens és a svéd Johanna Larsson alkotta párost.

A harmadik helyen kiemelt magyar-cseh kettős az elődöntőben a világelső Martina Hingis, Csan Jung-dzsan svájci, tajvani duót búcsúztatta.

Azt, hogy jövőre nem együtt párosozunk, már a US Open után eldöntöttük, ebben már azóta biztosak voltunk mindketten - nyilatkozta Babos Tímea a nemzetisport.hu kérdésére.

Mint mondta: fantasztikus sikert értünk el közösen, de a döntésünkön ez egyáltalán nem változtat, mert hosszabb távon biztosan meglátszottak volna az eredményeinken is a problémáink, ezért nem érdemes együtt folytatnunk.

A gond az volt, hogy nem igazán értették meg egymást a pályán kívül.

Babos elmondta: a pályán egyértelműen jól teljesítettünk, a legutóbbi tizenkilenc mérkőzésünkből tizennyolcat megnyertünk. De nem olyan egyszerű valakivel játszani, aki a párosra koncentrál elsősorban. Az idén több párost vállaltam be miatta, mint amennyit szerettem volna. Jövőre kizárólag a legnagyobb tornákon szeretnék párosban pályára lépni, továbbra is az egyéni karrierem a prioritás.

Leendő partnere nevét nem nem árulta el Babos, a napokban jelentik majd be.

A magyar teniszező szerint a vébégyőzelem nagyjából egyenrangú a Grand Slam-sikerrel. Ebből egy évben csak egy van, a nyolc legjobb páros jut ki, szóval olyan, mintha egy Grand Slamen rögtön a negyeddöntővel kezdenénk. De egyértelműen benne van a pakliban,

célom is, hogy jövőre Grand Slam-trófeát nyerjek

- nyilatkozta Babos Tímea.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×