eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Kiderült a Milan legnagyobb gondja

Kiderült a Milan legnagyobb gondja

A Juventus idegenben, a San Siróban 2-0-ra verte az AC Milant az olasz bajnoki forduló rangadóján. Mindkét gólt Gonzalo Higuaín lőtte, aki ezzel túljutott a százas határon góljaival a Serie A-ban. Az olasz sportnapilapok mindegyikén az ő képe virított, őt ünnepelték a mérkőzés legjobbjaként. Remeklése rávilágított egyszersmind a Milan legnagyobb problémájára.

Higuaín rengeteg kritikát kapott az elmúlt időszakban formája miatt, edzője. Massimiliano Allegri ugyan dicsérte őt a találkozó után, de megjegyezte, hogy Pipitának a nemzetközi porondon is hasonlóképpen kellene játszania. Az ellenfél edzője, Vincenzo Montella, a Milan edzője is tulajdonképpen az argentint jelölte meg a vereségük okozójaként, mondván:

„Nincs mindenkinek Higuaínja”.

Ez igaz, de ahogyan Susy Campanale nívós elemzése is rámutatott a football-italia.net oldalon, a Milannak nemhogy Higuaínja nincsen, hanem általánosságban véve nincsen olyan gólerős befejezőcsatára, mint amilyen a Milan által megálmodott bajnoki helyekre pályázó riválisok mindegyikének van.

Az Internek például Mauro Icardi, aki mesterhármasával egymaga döntötte el a milánói derbit. (Az Inter és a Juve ellen is egy argentin okozta a Milan vesztét, Icardi és Higuaín.) Vagy a Laziónak a Milan ellen szintén remekelt, mesterhármassal és még egy gólpasszal tündöklő Ciro Immobile, aki 14 góljával vezeti az olasz góllövőlistát.

Vagy Edin Džeko, az előző szezon gólkirálya az AS Romában, aki ugyancsak lőtt gólt ősszel a Milannak, eddig hét gólt rúgott-fejelt az idényben. Nem szólva a Napoli középcsatáráról, Dries Mertensről, akit Maurizio Sarri, Higuaín távozása, illetve néhány játékosa sérülése miatt, egy éve kényszerűségből állított a középcsatár posztjára, de azóta 52 tétmérkőzésen 42 gólt szerzett.

A Milan nagyságrendileg 200 millió eurót elköltött a nyáron, de nincs ilyen csatára. Andrea Belotti lehetett volna, de őt nem sikerült megszerezni. André Silva lehetne ilyen, de őt Montella leginkább az Európa Liga-mérkőzéseken játszatja, mindössze 320 percet játszott eddig a bajnokságban. Nikola Kalinić soha nem volt a fentebb említettekhez hasonló eredményességű csatár, légiósként 15 egy idényen belül a gólrekordja. A piros-feketéknél Suso a házi gólkirály, négy góllal, a horvát hármat rúgott eddig.

Az AC Milan a legutóbbi hat fordulóban mindössze négy pontot szerzett és tizennégyet veszített. Még ennél is nagyobb baj, hogy bebizonyosodott, egyelőre nincs a BL-re aspirálók szintjén, az első tizenegy fordulóban kikapott a Laziótól, az Intertől, a Romától és a Juventustól is. November 18-án játszik majd Nápolyban.

Serie A, 11. forduló:

AC Milan–Juventus 0-2

AS Roma–Bologna 1-0

Benevento–Lazio 1-5

Crotone–Fiorentina 2-1

Napoli–Sassuolo 3-1

Sampdoria–Chievo 4-1

SPAL–Genoa 1-0

Udinese–Atalanta 2-1

Torino–Cagliari 2-1

Hellas Verona–Internazionale (ma rendezik).

Az élcsoport: 1. Napoli 31 pont, 2. Juventus 28, 3. Lazio 28, 4. Internazionale 26 (10 mérkőzésből).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×