eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Guardioláék átírják a rekordokat

Guardioláék átírják a rekordokat

Alan Shearer, minden idők egyik legjobb angol csatára azt állítja, a Manchester City soha nem látott színvonalat képviseli a Premier League-ben. Pep Guardiola együttese, ami az eredményt illeti, a vártnál kicsit nehezebben, de folytatta győzelmi sorozatát.

A West Bromwich pályáján az első negyedórában három gól is esett szombaton, ebből kettőt a City szerzett, Leroy Sané és Fernandinho révén. Raheem Sterling a 64. percben bebiztosította a győzelmet, de Matt Philips, a West Brom játékosa a 92. percben szépített, illetve szorossá tette az eredményt. Mindazonáltal a City 78 százalékban birtokolta a meccsen a labdát, összesen 844-szer passzolt, ez a legtöbb a Premier League-ben 2003 óta. s tizenöt helyzetet teremtett. Jellemző volt David Silva véleménye: „Nem is tudom, hány helyzetet teremtettünk, de csak három gólt lőttünk”.

Guardiola együttese átírta a rekordok könyvét, még soha, egyetlen csapat sem állt a Premier League tizedik fordulója után 28 ponttal és ilyen remek, huszonkilences (35-6) gólkülönbséggel. A klub történetében még nem akadt a mostanihoz hasonló hosszúságú, 21 meccses veretlenségi sorozat, minden sorozatot figyelembe véve. A City a legutóbbi nyolc bajnokiját 32-5-ös gólkülönbséggel nyerte meg a csapat.

Győzött a másik manchesteri alakulat, a United is, mégpedig a Tottenham elleni rangadón, Anthony Martial góljával. A „vörös ördögök” a 2007–2008-as idény óta először maradtak az első öt hazai bajnokijukon kapott gól nélkül. Még egy megdöbbentő adat: José Mournho emberei a mostani szezonban a bajnoki góljaik 43 százalékát a mérkőzések utolsó tíz percében szerezték, összesen tízet. A Tottenham a sérült Harry Kane nélkül is felülmúlta több mutatóban is a Unitedet (töbet birtokolta a labdát, többet lőtt kapura, többször találta el a kaput), de kikapott.

Mourinho és csapata tavaly decemberben is 1-0-ra verte az Old Traffordon a Spurst, azóta a londoniaknak ez mindössze a negyedik bajnoki veresége volt. Idegenbenben az előző hat bajnokiját kivétel nélkül megnyerte Mauricio Pochettino gárdája, méghozzá 25-4-es gólkülönbséggel.

Premier League, 10. forduló:

Bournemouth-Chelsea 0-1

Arsenal-Swansea City 2-1

Crystal Palace-West Ham United 2-2

Liverpool-Huddersfield 3-0

Watford-Stoke City 0-1

West Bromwich Albion-Manchester City 2-3

Manchester United-Tottenham 1-0

Brighton-Southampton 1-1

Leicester City-Everton 2-0

Burnley-Newcastle United (hétfőn rendezik).

Az élcsoport: 1. Manchester City 28 pont, 2. Manchester United 23, 3. Tottenham 20, 4. Chelsea 19.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×