eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Megállapodott Kubatov a Fradi-szurkolókkal - itt vannak a részletek

Megállapodott Kubatov a Fradi-szurkolókkal - itt vannak a részletek

A Ferencváros győzött a megállapodással – mondta Kubatov Gábor, a klub elnöke a szurkolók képviselőjével, Hamberger Ádámmal tartott közös sajtótájékoztatón.

Három és fél év után térnek vissza az eddig a vénaszkenneres beléptetés ellen tiltakozó szurkolók a Ferencváros stadionjába. Kubatov Gábor, az FTC elnöke szerint másfél évig tartó tárgyalások után jutottak el a megállapodásig, amellyel a Ferencváros győzött.

Megállapodott Kubatov a Fradi-szurkolókkal - itt vannak a részletek

Mindkét fél elkötelezett abban, hogy a lelátókon rend legyen, hogy megszűnjön az erőszak. Törekednek arra, hogy mindenki biztonságban érezze magát a stadionokban – hangzott el a megállapodás részleteit ismertető tájékoztatón.

A klub és a szurkolói csoportok vezetői megegyeztek abban, hogy bár a Groupama Arénában és az FTC idegenbeli találkozói esetében a vendégszektorban továbbra is kötelező a szurkolói kártya kiváltása, mostantól kétféle kártya kiváltására nyílik lehetőség.

  • Az egyik a 3 éve bevezetett, vénaszkenneres azonosításra épülő, 
  • a másik, az úgynevezett B típusú mostantól, amelynek kiváltásakor nem kötelező a vénalenyomat rögzítése, azonban a személyes adatokat és fényképet rögzítik.

A B típusú kártya kiváltása – a vénalenyomat megadását kivéve – megegyezik a 3 éve bevezetett szurkolói kártya kiváltásának menetével. A B típusú kártyával szintén lehet online jegyet és bérletet venni, alkalmas a stadionon belüli készpénzfizetés nélküli, úgynevezett cashless vásárlásra és a Szurkolói Kedvezménykártya Rendszer igénybe vételére. A B típusú kártyával kizárólag a B szektorokba, valamint a C1 szektorba lehet bejutni. Ez a fajta kártya a belépéskor – ellentétben a vénalenyomat megadásával kiváltott kártyákkal – kizárólag a személyazonosság igazolására alkalmas – fényképes – igazolvánnyal együtt érvényes, ami valamivel lassúbb belépést tesz lehetővé.

Megállapodott Kubatov a Fradi-szurkolókkal - itt vannak a részletek

A B típusú kártya ugyanúgy érvényes lesz az idegenbeli mérkőzések esetén a vendégszektorba. A Groupama Aréna C2-C6 és valamennyi D szektoraiba továbbra is kizárólag a 3 éve bevezetett, vénalenyomat megadásával kiváltható szurkolói kártya teszi lehetővé a belépést, ezekbe a szektorokba nem érvényes az újfajta kártya.

A klub és a szurkolói csoportok megállapodása értelmében már 500 szurkolói kártyát váltottak ki, azonban mindet a vénalenyomat megadásával. A 3 éve bevezetett kártya fajtát kiváltók között voltak a szurkolói csoportok vezetői is.

Az FTC elfogadta a szurkolók azon kérését, hogy a klub élő jelképe, a Fradi Sas, valamint a gyermekeknek szánt kabala Fradi-sas mellett

a B szektorokban felnőtteknek tervezett további kabalafigurát választhassanak maguknak.

A klub ígéretet tett arra, hogy legalább negyedévente egyszer találkozik a szurkolók képviselőivel.

A kártyakiváltásra szintén alkalmas Fradi-minibusz a szurkolói szervezet javaslatai alapján országjáró körútra indul, hogy a vidéki fradistáknak ne kelljen felutazniuk a kártya kiváltásáért.

Kubatov Gábor elmondta, hogy telt házra számít a következő hazai mérkőzésen, november 5-én, a Debrecen ellen, és arról is szólt, hogy a múltbéli sérelmekre mindkét fél fátylat borított.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×