eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kikaptak a győri kézisek Oroszországban

A címvédő Győri Audi ETO KC 23-22-re kikapott az EHF Kupa-győztes orosz Rosztov-Don otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, szombaton.

A magyar csapat legutóbb április 9-én, a francia Metz ellen, a BL negyeddöntőjében veszített tétmérkőzést.

Női BL, 3. forduló, B csoport:

Rosztov-Don (orosz)-Győri Audi ETO KC 23-22 (12-12)

A csoport állása: 1. Győr 4 pont (75-62), 2. Rosztov-Don 4 (70-70), 3. Midtjylland (dán) 4 (63-70), 4. Brest Bretagne (francia) 0

A győriek közül Tomori Zsuzsanna, a dán Anne Mette Hansen, a cseh Jana Knedlikova és a holland Cornelia Nycke Groot hiányzott sérülés miatt.

Az orosz csapat szerzett vezetést, de később hét percig nem talált a hálóba, s a vendégek fordítottak (3-4). Ezután az ETO nem lőtt gólt öt percen keresztül, így továbbra is szoros volt az állás (8-8).

A brazil Rodrigues Belo vezérletével a Rosztov-Don visszavette a vezetést, de a szünetben döntetlen volt az állás (12-12).

A második felvonást pontosabb játékkal kezdték a hazaiak, így először alakult ki háromgólos különbség a csapatok között (18-15). Ambros Martín vezetőedző időkérése után igyekezett felzárkózni csapata, de az oroszok brazil kapusa, Mayssa Pessoa bravúrosan védett.

A hajrában több hibát is elkövetett a Rosztov-Don, ezeket kihasználva a Győr egyenlített (22-22), végül mégsem szerzett pontot, mert az utolsó hat percben csak egyszer volt eredményes.

A házigazdák - és egyben a mezőny - legeredményesebb játékosa Belo volt, aki kilenc lövéséből hetet gólra váltott.

A győriek november 6-án folytatják szereplésüket a BL-ben, amikor a Rosztov-Dont fogadják.

vasárnap játsszák:

C csoport: Thüringer HC (német)-FTC-Rail Cargo Hungaria 14.00

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×