eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Eléri Madridot is a hurrikán

Eléri Madridot is a "hurrikán"

Két nagy rangadót is játszanak ma a Bajnokok Ligájában. Manchesterben az angol és az olasz bajnokság listavezetője találkozik. A Bernabéuban a címvédő az ugyancsak még százszázalékos Tottenhammel mérkőzik.

E csoport

A Liverpool, egyedüliként az egyébként kiválóan szereplő angol klubok közül, még nyeretlen a BL őszi főtábláján, az augusztus 27-i, az Arsenal elleni bajnoki 4-0 óta nyolc mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni. (A Leicester ellenit, idegenben.) Klopp ismét Kariust tervezi Mignolet helyett a kapuba állítani, s nagy valószínűséggel pihenteti Firminót. Sadio Mané sérült, így elöl a Szalah, Coutinho, Sturridge trió kezd. A sevillaiak szerencséjére a moszkvai rivális nevében nincs benne az „atlétikai” szó orosz változata. Az utóbbi időben ugyanis csak két vereséget szenvedtek, egyet az Atlético Madridtól, egyet pedig az Athletic Bilbaótól. A Szpartaknak rengeteg a sérültje, a spanyoloknak kevesebb, de utóbbiak nem számíthatnak az egyik kulcsemberükre, N'Zonzira.

E csoport: Maribor–Liverpool FC, Szpartak Moszkva–Sevilla.

A csoport állása: 1. Sevilla 4 pont, 2. Liverpool 2, 3. Szpartak Moszkva 2, 4. Maribor 1.

F csoport

Az angol bajnokságot vezető Manchester City fogadja a Serie A éllovasát, a Napolit. Pep Guardiola együttese, azon túl, hogy mindössze egy tétmérkőzését nem nyerte meg a mostani idényben, szenzációs góllövő formában is játszik, a legutóbbi négy hazai tétmeccsén tizenkilenc gólt szerzett. Úgy, hogy a legeredményesebb csatára, Sergio Agüero hiányzik sérülés miatt a hónap eleje óta. A Napoli története legjobb időszakát éli, beleértve a Maradona és Careca nevével fémjelzett időket is, a bajnokságot nyolc mérkőzésből nyolc győzelemmel kezdte. Egyetlen tétmeccsét veszítette el eddig 2017 őszén, de az éppen az idegenbeli BL-találkozója volt, a Sahtar ellen, Harkovban. Kompany, Mendy és Agüero hiányzik az egyik, Milik a másik oldalon. Mind a két edző dicsérte a másik csapatát, Guardiola bókjaira válaszolva Maurizio Sarri azt mondta, huszonöt éve Arrigo Sacchi volt a világfutball úttörője, de most Guardiola is ugyanolyan „megkerülhetetlen” iránymutató edző. Sarri igyekezett levenni a terhet a játékosai válláról, közölve: „A Manchester City kiemelkedik a csoportból, nekünk a továbbjutás szempontjából a többi csapatra kell figyelni.”

F csoport: Feyenoord–Sahtar Donyeck, Manchester City–SSC Napoli.

A csoport állása: 1. Manchester City 6 pont, 2. Sahtar 3, 3. Napoli 3, 4. Feyenoord 0.

G csoport

Az első két forduló nagy meglepetése a Beşiktaş remek szereplése, a törökök már kétszer nyertek. Ezúttal a tavasszal még elődöntős, de azóta nagy változáson áteső Monacóhoz látogatnak. A sajtótájékoztatón a két edző szavaiból kiviláglott, milyen harcmodorra számíthatunk a felektől: Leonardo Jardim, a Monaco edzője úgy vélte, csapatának „muszáj” nyernie, Senol Güneş ellenben azt mondta, a döntetlennel nagyon elégedett lenne. A másik párban Gulácsi Péter együttese, az RB Leipzig igyekszik megszerezni története első győzelmét a BL-ben. Nem rossz leírni: az egyik kapuban a magyar válogatott Gulácsi, a másikban Iker Casillas iparkodik majd. A spanyol világ- és Európa-bajnok a 167. BL-találkozóján szerepel majd. A Porto hazai pályán rosszul kezdett, kikapott a Beşiktaştól, majd javított a győzelmével Monacóban. A Porto edzője, Sergio Conceição egyszer már nagyon elszomorította a németeket: a 2000-es Eb-n mesterhármast lőtt a Nationalelfnek.

G csoport: RB Leipzig–FC Porto, AS Monaco–Beşiktaş.

A csoport állása: 1. Beşiktaş 6 pont, 2. FC Porto 3, 3. AS Monaco 1, 4. RB Leipzig 1.

H csoport

Két százszázalékos találkozik a Bernabéuban, Zinedine Zidane-nak ez lesz vezetőedzőként a 101. mérkőzése a Real Madrid élén. Az eddigi mérlege 75 győzelem, 17 döntetlen, 8 vereség, érdekes, hogy kevesebb győzelmet szerzett, mint Ancelotti (78) vagy Mourinho (77), de mindkettőnél lényegesen több trófeát gyűjtött. A száz mérkőzésén a legtöbbször Toni Kroos játszott, 82-szer, egyébként összesen 34 játékost küldött Zidane pályára. Nem meglepő, hogy Cristiano Ronaldo szerezte a legtöbb gólt (74), bármennyit is szidták, Karim Benzema a második (33). Zidane-nal a Madrid minden eddigi BL-mérkőzésén szerzett gólt. A címvédő két játékosa, Luka Modrić és Gareth Bale is korábban a Tottenham játékosa volt, kettejük közül ma egyedül a horvát játéka valószínű. A Spurs fő erőssége Harry Kane, aki pontosan annyi gólt szerzet eddig 2017-ben, mint Cristiano Ronaldo. Mindketten 43 gólt jegyeztek eddig, ám a portugál 46 meccset játszott (0,93-as átlag), az angol "hurrikán" csak 38-at (1,13-as átlag). A csoport másik meccsén az APOEL fogadja a győzelmi kényszerben lévő Borussia Dortmundot. Várhatóan Sallai Roland helyet kap a ciprusi bajnok kezdőtizenegyében.

H csoport: Real Madrid–Tottenham Hotspur, APOEL–Borussia Dortmund.

A csoport állása: 1. Real Madrid 6 pont, 2. Tottenham Hotspur 6, 3. Borussia Dortmund 0, 4. APOEL 0.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×