eur:
393.55
usd:
367.03
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Megszólalt a Hertha magyar edzője: ezért térdelt le a csapat

Megszólalt a Hertha magyar edzője: ezért térdelt le a csapat

Dárdai Pál vezetőedző és a Hertha BSC labdarúgói is térdelve tiltakoztak a Schalke elleni szombati bajnoki előtt a rasszizmus ellen.

A klub Twitteren azt írta, hogy a térdeléssel „a toleranciára és a felelősségtudatra” szerették volna felhívni a figyelmet, hozzátéve, hogy Berlinben is egyre vegyesebb a népesség, és el kell fogadniuk egymást az embereknek, mert ez a folyamat nem változik meg – írta  a Nemzeti Sport.

Petry Zsolt, a csapat magyar kapusedzője az InfoRádiónak az esettel kapcsolatban elmondta, hogy az akciót az egyesület vezetői vetették fel pár nappal meccs előtt, a döntést a játékosokra bízva.

Azt nem tudja, hogy lesz-e folytatása a lépésnek, de indokolatlannak tartaná, hiszen Németországban a legkisebb szelét sem érzékeli a rasszizmusnak.

A tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL-ben) már régóta tart a meccsek előtti tüntetés, mely során a feketékkel szembeni kirekesztés ellen tiltakozva a játékosok egy része térdel a himnusz közben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×