eur:
393.33
usd:
367.88
bux:
65983.53
2024. április 24. szerda György
Pólósok parázs vitája a magyar BL-meccs góljai miatt - videó

Pólósok parázs vitája a magyar BL-meccs góljai miatt - videó

Nem történt olyan szabályváltozás, amelynek tényéről a múlt hétvégi OSC-Napoli vízilabda Bajnokok Ligája-mérkőzés alapján beszélnek a szakemberek - mondta a Magyar Vízilabda Szövetség alelnöke az InfoRádiónak. A kérdéses szituációról Molnár Tamást kérdezte az InfoRádió.

A Napoli ellen vívott Bajnokok Ligája-selejtezőben az OSC két gólt is kapott olyan helyzetből, amit a magyar pólóvilágban szabálytalannak tekintenek, a játékvezetők és a helyszínen tartózkodó ellenőr azonban szabályosnak minősítette. A történtek után vita bontakozott ki arról, miként lehetséges, hogy a magyar szövetségben nem tudtak egy fontos szabályváltozásról. 

Az elmúlt egy évben a vitatott szituációval kapcsolatban nem történt szabályváltozás, így e tárgyban tájékoztatásra sem volt szükség - mondta az  InfoRádió kérdésére Molnár Tamás, a Magyar Vízilabda Szövetség alelnöke.

A kérdéses szituációról Molnár Tamás elmondta, ha a center ellen úgy szabálytalankodnak, hogy nincs ott a labda és a bíró a védőt kiállítja, a center dobhat úgy gólt, hogy rögtön odapasszolják neki a labdát, amennyiben az eset a kaputól 5 méteren kívül történt. Amennyiben a szabálytalanság 5 méteren belül történik, akkor valóban szükség van a labda ellövéséhez játékvezetői engedélyre. Ez a szabály 3 éve él, tehát nem számít újdonságnak - tette hozzá.

Molnár Tamás a waterpolo.hu oldalnak is megerősítette, hogy szabálymódosítást kizárólag a nemzetközi szövetség technikai bizottsága jogosult javasolni, a büro a kongresszus elé terjeszteni, a FINA kongresszusa pedig, ha úgy szavaz, akkor végrehajtani. A budapesti ülésen egyetlen szabálymódosítás történt: az olimpiára egy csapat létszámát az eddigi 13 helyett 11-re csökkentette. Ennyi történt, nem több! Tehát szó sincs róla, hogy valaki titokban szabályt módosított volna, és arról elfelejtette a magyarokat értesíteni!”

A mérkőzés góljait itt láthatja:

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban indulhat a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×