eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Budapesten lép pályára a Real Madrid világhírű kapusa

Budapesten lép pályára a Real Madrid világhírű kapusa

Hivatalossá vált, hogy a magyar férfi A-válogatott a vb-selejtező sorozat októberi zárását követően idén még két felkészülési mérkőzést játszik: november 10-én Luxemburggal idegenben, négy nappal később Costa Ricával hazai pályán mérkőzik meg - írja az mlsz.hu.

A magyar válogatottra még két mérkőzés vár a jelenlegi világbajnoki selejtező sorozatban: október 7-én Bázelben lép pályára a házigazda svájciak ellen, majd október 10-én a Feröer-szigetek válogatottját fogadja a Groupama Arénában. Hivatalossá vált, hogy a tétmeccsek után két felkészülési találkozóval zárja az évet a válogatott: november 10-én Luxemburgban, november 14-én pedig hazai pályán, a Costa Rica-i válogatott mérkőzik meg.

A Costa Rica-i válogatott a közép-amerikai régió legsikeresebb nemzeti csapata, háromszor nyerte meg a CONCACAF-bajnokságot, nyolcszor a Copa Centroamericanát. A közép-amerikai régióból egyedüli válogatottként vett részt négy világbajnokságon, jelenleg 21. a világranglistán.

A csapat 1990-ben, Olaszországban debütált a világbajnokságon, és mindjárt bejutott az egyenes kieséses szakaszba, ezt követően tagja volt a 2002-es, a 2006-os és a legutóbbi, a 2014-es világbajnokságnak is. Utóbbin a halálcsoportból, Anglia, Olaszország és Uruguay mellől csoportelsőként lépett tovább a nyolcaddöntőbe, majd ott kiejtette a görögöket, végül tizenegyesekkel maradt alul a hollandokkal szemben.

A Costa Rica-i válogatott a 2018-as vb-re még nem kvalifikálta magát, de kijutása szinte biztosra vehető, maradék két selejtezőjén egyetlen megszerzett pont is elég lenne a világbajnoki részvételéhez (a többi eredmény alakulásának függvényében akár két vereséggel is könnyen bekerülhet a jövő évi, oroszországi torna mezőnyébe).

Budapesten lép pályára a Real Madrid világhírű kapusa

A csapatnak a Real Madridban védő Keylor Navason kívül is vannak neves játékosai, mint például a portugál Sportingban szereplő csapatkapitány, a 105-szörös válogatott Bryan Ruiz, vagy a spanyol Deportivo La Corunában futballozó Celso Borges neve jól cseng a futballvilágban, és az Arsenal játékosát, Joel Campbellt (jelenleg kölcsönben játszik a Real Betisnél), vagy Nagy Ádám csapattársát, a bolognai Giancarlo Gonzálezt is sokan ismerhetik.

Az elmúlt egy évben Costa Rica 21 nemzetközi mérkőzéséből csupán hármat veszített el, miközben idegenben legyőzte az oroszokat, illetve vb-selejtezőn 4-0-ra majd 2-0-ra az Egyesült Államok csapatát is. A válogatott szövetségi kapitánya, Óscar Ramirez játékosként 75-ször lépett pályára a nemzeti csapatban, 2015 óta vezeti a válogatottat.

A-válogatott mérkőzésen még sosem találkozott egymással a magyar és a Costa Rica-i együttes, emlékezetes viszont a 2009-es U20-as világbajnokságon lejátszott egymás elleni bronzmérkőzésünk, amelyen 1-1-es döntetlent követően tizenegyesekkel megszereztük a harmadik helyet. Az A-válogatott jelenlegi első számú kapusa, Gulácsi Péter számára emlékezetes ez a büntetőpárbaj: három lövést is védeni tudott, Costa Rica egyik tizenegyesét sem értékesítette. Az egyiptomi korosztályos vébén a Costa Rica elleni keretben szereplő együttes tagjai közül a magyar A-válogatott tagja jelenleg Gulácsi mellett Megyeri Balázs és Kovácsik Ádám is, a mezőnyjátékosok közül Varga Rolandra és Németh Krisztiánra számított az utóbbi hónapokban Bernd Storck szövetségi kapitány.

A luxemburgi válogatott a 101. helyen áll a világranglistán, és még sosem jutott ki nagy világversenyre, de az utóbbi években egyre jobb eredményeket ér el a selejtező sorozatban. Szeptemberi vb-selejtezőjén meglepetésre 0-0-ás döntetlent ért el a csoportfavorit franciákkal szemben, néhány nappal korábban pedig 1-0-ra legyőzte a fehéroroszokat.

A magyar válogatott eddig 10 alkalommal mérkőzött meg Luxemburg legjobbjaival, és mindegyik mérkőzését megnyerte, 47-10 az egymás elleni gólkülönbség. Legutóbb 2011-ben találkozott egymással a két együttes, akkor Szabics Imre góljával 1-0-ra nyertünk. A mostani keretből pályára lépett azon a találkozón Elek Ákos, Dzsudzsák Balázs és Pintér Ádám is.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×