eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Drasztikus korlátozást vezetnének be a Forma-1-ben

Drasztikus korlátozást vezetnének be a Forma-1-ben

2021-től költségvetési plafon bevezetését tervezi a Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media. A Sport Bild című német lap nemrég arról számolt be, néhány év múlva a csapatoki évi maximum 150 millió euróból gazdálkodhatnak.

A Forma-1 új tulajdonosai szeretnék jelentős mértékben csökkenteni a költségeket – ennek egyik legfontosabb eleme az új motorformula bevezetése lesz majd 2021-ben. Úgy tudni, az évi 150 millió eurós költségvetési plafonon túl a csapatok 50 millió eurót költhetnek még el pluszban marketingre, hospitality-re és a versenyzőkre - írja az f1világ.hu.

A nagyobb csapatoknál nem ritka, hogy több mint 1000 fős személyzettel dolgoznak – a költségvetési plafon bevezetésével tehát jelentősen csökkenteniük kellene a létszámot. Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke kifejtette, abszolút nyitottak arra, hogy a költségvetési plafonról egyeztessenek.

„Mindannyian ugyanabban a financiális valóságban élünk – láttunk csapatokat drámainak felnőni az évek során, és mindannyian szeretnénk életképesek maradni. Az egyeztetések nagyon korai szakaszban járnak még, de szerintem nincsenek nagy nézeteltérések” – mondta Wolff.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×