INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

forma-1

költségvetés

liberty media

mercedes

toto wolff

Drasztikus korlátozást vezetnének be a Forma-1-ben

Drasztikus korlátozást vezetnének be a Forma-1-ben

InfoRádió

2021-től költségvetési plafon bevezetését tervezi a Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media. A Sport Bild című német lap nemrég arról számolt be, néhány év múlva a csapatoki évi maximum 150 millió euróból gazdálkodhatnak.

A Forma-1 új tulajdonosai szeretnék jelentős mértékben csökkenteni a költségeket – ennek egyik legfontosabb eleme az új motorformula bevezetése lesz majd 2021-ben. Úgy tudni, az évi 150 millió eurós költségvetési plafonon túl a csapatok 50 millió eurót költhetnek még el pluszban marketingre, hospitality-re és a versenyzőkre - írja az f1világ.hu.

A nagyobb csapatoknál nem ritka, hogy több mint 1000 fős személyzettel dolgoznak – a költségvetési plafon bevezetésével tehát jelentősen csökkenteniük kellene a létszámot. Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke kifejtette, abszolút nyitottak arra, hogy a költségvetési plafonról egyeztessenek.

„Mindannyian ugyanabban a financiális valóságban élünk – láttunk csapatokat drámainak felnőni az évek során, és mindannyian szeretnénk életképesek maradni. Az egyeztetések nagyon korai szakaszban járnak még, de szerintem nincsenek nagy nézeteltérések” – mondta Wolff.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018