eur:
392.92
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Meglepően őszinte vallomás: Bernd Storck újra az andorrai kudarcról

Meglepően őszinte vallomás: Bernd Storck újra az andorrai kudarcról

Vendégül látja az Andorrában a történelmi kudarcot a helyszínen végignéző szurkolók egy részét Bernd Storck, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, és elismeri, hibát követett el, amelyből tanult, és Lettország és Portugália ellen jó játékkal szeretnénk köszönetet mondani a kitartó közönségnek.

Csaknem kétszáz szurkolót lát vendégül a lettek és a portugálok elleni mérkőzésen Bernd Storck, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azok közül, akik ott voltak Andorrában, amikor a csapat legutóbb 1-0-s történelmi vereséget szenvedett. A német szakember a Nemzeti Sportnak adott interjúban azt mondta, sokan biztosították a támogatásukról, és arra biztatták, ne térjen le a megkezdett útról.

"Megértem, hogy mások meg elégedetlenek, végtére is egy csapatot elsősorban az eredményei minősítenek, de hiszek abban, hogy összeszedjük magunkat, és Lettország, majd Portugália ellen is a szebbik arcunkat mutatjuk" - mondta Storck, de szerinte 

a szurkolók nem voltak tisztában minden körülménnyel,

nem tudták, miért vetett be Andorrában számos nemzetközi szinten tapasztalatlan labdarúgót.

Kommunikációs hibának tartja már az Oroszország és Andorra ellenit a jövő keretének nevezni.

"Tanultam a hibámból.

A keret kialakításakor sokkal körültekintőbbnek kell lennem, és az érintetteket, valamint a szurkolókat is pontosabban kell tájékoztatni arról, mit miért teszek. A fiatalok önbizalmát akartam növelni azzal, hogy azt mondtam, a jövő keretében kaptak helyet. Ez azonban csakugyan visszaütött később" - ismerte el a kapitány. 

Azóta találkozott a válogatott tagjaival, kivesézték a történteket. Tudatosította bennük, mit jelent a válogatottban szerepelni, már mindenki tudja, mi a feladata, mindenki megkapta az egyénre szabott edzéstervét is. 

Ezúttal Gyurcsó Ádám és Lang Ádám sem kapott helyet a keretben, de Storck szerint

túlzás lenne őket bűnbaknak kikiáltani,

de elmondta nekik személyesen, mi nem nyerte el a tetszését. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bezárult előttük a válogatott kapuja. 

Bernd Storck úgy érzi, a Lettország és Portugália ellen következő két vb-selejtezőn lesz rajtuk némi nyomás, de igyekeznek jó játékkal kiszolgálni közönséget.

"A játékunkkal szeretnénk köszönetet mondani

azoknak, akik kitartottak mellettünk, és bizalmat szavaznak nekünk. A lettek legyőzésével szeretnénk nekik is bizonyítani" - mondta Storck, viszont az Európa-bajnok portugálok ellen már a pontszerzést is szenzációsnak tartaná.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×