eur:
395.68
usd:
366.59
bux:
65688.77
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Mélyről jöttem fel - Baji még mindig nem hiszi el, hogy bronzot nyert a vb-n

"Mélyről jöttem fel" - Baji még mindig nem hiszi el, hogy bronzot nyert a vb-n

Baji Balázs bronzérmet nyert férfi 110 méteres gátfutásban a londoni atlétikai világbajnokság hétfői versenynapján.

A 28 éves vágtázó a fináléban jól rajtolt, de a második gátat leverte, emiatt némileg megtört a lendülete. Azután ismét jó tempóban futott, majd ugyan a nyolcadik gáton megint hibázott egy kicsit, de a kilencedik és tizedik már szinte tökéletesen sikerült. Az ekkor nagyokat hibázó, addig a harmadik helyen futó francia Garfield Darient sikerült megelőznie, így 13.28 másodperces idővel ért célba az olimpiai bajnok jamaicai Omar McLeod, valamint az előző vb-n győztes orosz Szergej Subenkov mögött.

Mélyről jöttem fel - Baji még mindig nem hiszi el, hogy bronzot nyert a vb-n

Baji Balázs a magyar atlétika 12. érmét szerezte meg szabadtéri világbajnokságon, Londonban az elsőt.

Futószámban még soha nem állhatott vb-dobogón magyar versenyző.

"Elképesztő futás, elképesztő verseny volt. Még nem is hiszek annak, amit átéltem. Hihetetlenül boldog vagyok, nyilván álmodoztam róla, de nem mertem elhinni, hogy ez megvalósulhat" - értékelt az M4 Sportnak Baji. Leszögezte, nagyon kemény verseny volt, sok hibával, úgy érezte, mindenkin rajta volt a világbajnokság terhe.

"Éreztem a végén, hogy úristen, ott lehetek a dobogón. Akkor olyan energia szabadult fel bennem, és olyan erő hajtott át az utolsó néhány gáton, hogy nem is értem.

Amikor beértem a célba, és láttam, hogy harmadik vagyok... Nagyon boldog vagyok."

Kifejtette, bár szerette volna, hogy olyan tiszta és szép legyen a döntős futása, mint az első két körben, ez nem sikerült. "De ez nem zökkentett ki annyira, hogy gondot okozzon. A verseny megadta a lehetőséget, hogy vissza tudjak jönni."

Leszögezte, negyedik világbajnoksága már a londoni, így sok tapasztalat áll a háta mögött. "Fizikálisan és mentálisan is összeállt a formám. Most értem olyan szintre, hogy ilyen szituációkat meg tudjak oldani" - fogalmazott Baji.

"Nagyon örülök, hogy az egész szezonom így sikerült. Mélyről jöttem fel, és örülök, hogy egy ekkora álmot valósítottam meg."

Hozzátette, még nehezen hiszi el, s ez akkor is így lesz, amikor a kezében lesz a medál. "Nehéz úgy gondolnom magamra, hogy nem csupán világbajnoki döntős, hanem világbajnoki érmes is vagyok.

Sikerült odaérnem a világ tetejére.

Ezt kell a következő években megtartani, de ezt senki nem veszi el tőlem."

Az állatorvosként praktizáló magyar futó a vasárnapi elődöntőből futamát megnyerve került a fináléba, amivel nagy bravúrt hajtott végre, hiszen 1987 óta nem volt magyar, aki 5000 méternél rövidebb számban döntőbe tudott kerülni vb-n. Hétfői bronzérme pályafutása legnagyobb sikere, 110 gáton pedig a második felnőtt világversenyes dobogós helyezése a tavalyi Európa-bajnokságon szerzett ezüstje után.

A versenyszám eredményhirdetése kedden 20 órakor kezdődik, az eseményt az M4 Sport élőben közvetíti.

Eredmény,

férfi 110 m gátfutás, világbajnok:

Omar McLeod (Jamaica) 13.04 másodperc

2. Szergej Subenkov (Oroszország) 13.14

3. BAJI BALÁZS 13.28

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×