eur:
388.97
usd:
360.69
bux:
68446.16
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Sarapova győzelemmel tért vissza

Sérülése után győzelemmel tért vissza a pályára a korábbi világelső Marija Sarapova, aki háromjátszmás meccsen verte hétfőn az amerikai Jennifer Bradyt az egyesült államokbeli Stanfordban zajló, 710 ezer dollár (184,7 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornán.

"Legszívesebben mindenkit megölelnék és megköszönném ezt a hihetetlen fogadtatást" - mondta a nyolcaddöntőbe jutott orosz játékos.

A 30 éves Sarapova 2015 óta először játszott amerikai keménypályás versenyen, miután doppingesete miatt 15 hónapra eltiltották. Idén április végén tért vissza, Stuttgartban, aztán Madridban, majd május közepén Rómában szerepelt, utóbbi versenyen azonban combsérülést szenvedett, s hónapokra kidőlt.

Stanfordban szabadkártyával játszik, jelenleg 171. a világranglistán.

Eredmények:

1. forduló (a 16 közé jutásért):

--------------------------------

Konjuh (horvát, 5.)-Erakovic (új-zélandi) 6:3, 1:0-nál Erakovic feladta

Sarapova (orosz)-Brady (amerikai) 6:1, 4:6, 6:0

Day (amerikai)-Doj (japán) 6:4, 6:2

Vihljanceva (orosz)-Lao (amerikai) 6:4, 6:3

Címlapról ajánljuk
Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Fontos sávban a forint

Fontos sávban a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×