eur:
393.76
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Hét éremből három arany: tarolnak a magyar fiatalok

Összesen hét érmet, közte három aranyat szereztek a magyar versenyzők az ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokság első döntős napján a romániai Pitestiben.

Szombaton első lett mindkét női kajaknégyes - a fiatalabb korosztályban Lucz Anna, Kovács Petra Sára, Biben Karina Klaudia és Csikós Zsóka, az idősebbeknél pedig Racskó Fruzsina, Malcsiner Eszter, Szabó Ágnes és Szénási Zsófia -, valamint ifjúsági C-2 1000 méteren Slihoczki Ádám és Szőke Attila. Ezüstérmet szerzett Varga Ádám (ifjúsági K-1 1000 m) és Balla Virág (U23-as C-1 500 m) egyesben, valamint ifi K-2 1000 méteren Erős Patrik és Kós Benedek, míg Kőhalmi Emese (ifjúsági K-1 1000 m) harmadikként állhatott fel a dobogóra.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint élénk balos szembeszélben indultak el a futamok szombaton délelőtt, ez pedig a vízen többször alaposan átrendezte az erőviszonyokat. Akik a bal parthoz közeli pályákon rajtoltak, azok jelentős előnyhöz jutottak a magyarokhoz képest, akik erős egységként inkább középre kerültek a döntőkben. A szél nagyságára jellemző, hogy a nézők szeme láttára dőlt össze a pálya 40 négyzetméteres óriáskivetítője hatalmas anyagi kárt okozva a román szervezőknek.

A magyar válogatott a szombati döntők során 3 arany- 3 ezüst- és 1 bronzérmet szerzett, ezzel az élre állt az összesített éremtáblázaton. Folytatás vasárnap a további 500 és a 200 méteres döntőkkel.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×