eur:
392.37
usd:
365.6
bux:
66784.41
2024. április 26. péntek Ervin
Wéber Gábor: a Ferrari és a Mercedes egálban, a Red Bull a nyomukban van

Wéber Gábor: a Ferrari és a Mercedes egálban, a Red Bull a nyomukban van

A hétvégi Formula-1-es ausztrál idénynyitó előtt úgy tűnik, egy szinten van a címvédő Mercedes és a teszteken villogó Ferrari alakulata, ráadásul a RedBull lemaradása sem behozhatatlan - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Wéber Gábor szakkommentátor.

A Ferrari versenyzői nagyon jó időket futottak a spanyolországi teszten, de nem tudják, hogy a Mercedes mennyit tartalékolt – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Wéber Gábor szakkommentátor.

„Bármilyen érdekes,

a Red Bull altatott a legtöbbet.

Az, hogy Raikkönen is azt mondta, sok volt a körben, duma. A Ferrari még biztos, tudna gyorsulni, ha nagyon kellene, de szerintem inkább azt mondták: Kimi, menj ki és tedd oda magad, legfeljebb azt mondjuk, még sok volt benne. A Mercedes egyértelműen nem ment annyira erősen, Hamiltonnál sokkal több tartalék maradt. Felesleges lenne és eddig sem mutatták meg télen igazán a feltekert időmérős beállításaikat, és mindig nekik volt a legnagyobb ugrásuk a többiekhez képest. Erre szándékosan rá is mentek, amikor látták, hogy a Ferrari elég jól muzsikált, azt mondhatták: hagyjuk kicsit őket bizonytalanságban, ne mutassuk meg, mire vagyunk képesek.”

Wéber Gábor szerint a Ferrari és a Mercedes is képes lenne még javítani a barcelonai köridőkön.

„Ha most kellene erőviszonyokat felvázolni, akkor a jelenlegi barcelonai tesztek alapján a Mercedesnek pont annyi extra volt tartalékban, amivel egálba tudná hozni a Ferrarival. Ha most vágnának neki Barcelonának, akkor ez egy döntetlen körüli eredmény lehetne, de a versenyzők szerepét azért ne hanyagoljuk el, mert 2-3 tizedet meg lehet találni egy jó formában lévő versenyzővel, egy tökéletes időmérő körrel.

Az autók közel egálban vannak és a Red Bull 3-4 tizedes lemaradásban van

ebben a pillanatban, Barcelona alapján, de ne felejtsük el, hogy Melbourne-be megyünk!”

Az idei Formula-1-es világbajnokság a hétvégén Ausztráliában, Melbourne-ben rajtol el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná
a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×