eur:
393.73
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Drónokkal követik a fiatalokat Szegeden

Szegeden minden készen áll a rajtra, péntektől vasárnapig négy kontinensről 31 ország versenyzői vesznek részt a Maty-éren, az Olimpiai Reménységek Versenyén. A viadal a 15-17 éves korosztály legnagyobb nemzetközi regattája, amelyen egy-egy számban országonként két egység versenyezhet.

A részvevő országok tekintetében rekordot dönt a szegedi Olimpiai Reménységek Versenye, hogy érmek szempontjából mi lesz a helyzet, majd vasárnap, a viadal végén az is kiderül. Tény, tavaly a bydgoszczi regattán szenzációsan szerepelt a magyar csapat, amely összesen 63 dobogós helyet, ebből 31 aranyérmet lapátolt össze. Az idén is erős összeállításban áll rajthoz a magyar különítmény, amely hétfő óta Szegeden tartózkodik már.

– Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző irányításával az edzők megkezdték a csapathajók beállítását, példaértékű az a munka és együttműködés, amellyel a sikerekért dolgoznak a Maty-éren – mondta Csabai Edvin szakmai igazgató, aki szerint ezúttal is kiváló felkészültségű versenyzők jutnak majd szóhoz a viadalon.

– Fiú kajakban láthatjuk Varga Ádámot, aki 1000 párosban volt idén világbajnok, a lányoknál a Lucz famíliából Anna érhet el szép sikereket, női kenuban Bragato Giada és Nagy Bianka, míg a fiúknál Simon Sebestyén, Kocsis Ádám vagy éppen Zombori Csongor lehet meghatározó tagja a csapatnak, hogy csak néhányat megemlítsünk a sok-sok tehetséges versenyzőnk közül – folytatta a szakmai igazgató, aki örömtelinek tartja, hogy versenyzőik révén olyan egyesületek is szóhoz jutnak majd az ORV-n, amelyek az elmúlt években alakultak.

– Ez is megmutatja, hogy van erő és van jövő az újonnan alakult kluboknál, jól működik a Varsa 2 program, hiszen ilyen rövid idő alatt is fel lehet mutatni eredményeket – tette hozzá Csabai Edvin.

Érdemes lesz tehát ezen a hétvégén kilátogatni a Maty-érre, ahol kora reggeltől sötétedésig zajlanak majd a küzdelmek. A magyar csapat 97 fővel vesz részt az eseményen, amelyet az interneten élőben lehet majd figyelemmel kísérni. A versenyről profi közvetítés készül majd, 9 épített kamerapozícióval, slowmotion kamerával a célban, valamint a mezőnyt követni képes drónnal és fahrtkocsival. Ez pedig olyan képi világot garantál, amilyen még egyetlen serdülő kajak-kenu versenyen sem készült a világon. A rögzített anyagokból az M4 Sport csatorna szeptember 27-én, 16.30-tól egy órás összefoglalót sugároz majd.

Forrás: kajakkenusport.hu

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×